583
| Reuters/CreativeProtagon

O Τραμπ απειλεί την Τέιλορ Σουίφτ: Θα είσαι «αχάριστη» αν υποστηρίξεις τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2024, 12:55
|Reuters/CreativeProtagon

O Τραμπ απειλεί την Τέιλορ Σουίφτ: Θα είσαι «αχάριστη» αν υποστηρίξεις τον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2024, 12:55

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπάθησε να ανατρέψει τη δημοκρατική ψήφο του αμερικανικού λαού το 2020, κατηγόρησε την ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ ότι θα είναι «αχάριστη» εάν υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν για την προεδρία εν όψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η έγκριση της Σουίφτ έχει γίνει ένα από τα πιο πολυπόθητα –και αμφιλεγόμενα– ζητήματα εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2024: αφότου οι New York Times ανέφεραν ότι η εκστρατεία επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν ήθελε απεγνωσμένα να την πάρει με το μέρος του προέδρου, οι σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να κήρυξαν «ιερό πόλεμο» στη Σουίφτ.

Οι σχολιαστές του Fox News άρχισαν να παροτρύνουν τη Σουίφτ να μείνει μακριά από την πολιτική, ενώ μια αρκετά μεγάλη ομάδα δεξιών πολιτικών στράφηκε σε θεωρίες συνωμοσίας: ότι η Σουίφτ είναι ένα κρυφό «όπλο» ενίσχυσης του Μπάιντεν, ότι αυτή και ο φίλος της, Τράβις Κελς, έχουν επιστρατευθεί στην εκστρατεία του Μπάιντεν, ότι το Super Bowl –ο τελικός του αμερικανικού φούτμπολ, στον οποίο ο Κελς έλαβε μέρος ως μέλος της ομάδας των Kansas City Chiefs– έχει «στηθεί» για να ενισχύσει τον Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τις δεξιές θεωρίες συνωμοσίας, η Σουίφτ είναι «μυστική πράκτορας» του Πενταγώνου, το οποίο σχεδίασε και τη νίκη της ομάδας του Κελς στο Super Bowl, και υπάρχει ένα απόρρητο σχέδιο επηρεασμού της κοινής γνώμης υπέρ του Μπάιντεν.

Ο ίδιος ο Τραμπ, όπως αναφέρει ο Guardian, είπε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση (η Σουίφτ) να υποστηρίξει τον απατεώνα Τζο Μπάιντεν» και ότι δεν θα φαινόταν ποτέ «αχάριστη απέναντι στον άνθρωπο που τη βοήθησε να βγάλει τόσα χρήματα».

Ο Τραμπ σημείωσε ότι ο Σουίφτ και άλλοι καλλιτέχνες επωφελήθηκαν από τον νόμο για τον εκσυγχρονισμό της μουσικής που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και βοήθησε τους καλλιτέχνες να κερδίζουν ευκολότερα μέρος από τα δικαιώματα και τα τέλη αδειοδότησης από τις υπηρεσίες ροής μουσικής.

Η Σουίφτ υποστήριξε τον Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, αλλά δεν έχει υποστηρίξει, μέχρι στιγμής, κανέναν δημόσια για τις ερχόμενες εκλογές. Μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram, στην οποία ενθάρρυνε τους υποστηρικτές της να ψηφίσουν, φέρεται να οδήγησε σε περισσότερες από 35.000 εγγραφές ψηφοφόρων.

Ο Τραμπ είπε ότι ο Μπάιντεν «δεν έκανε τίποτα για την Τέιλορ και ποτέ δεν θα κάνει» και πρόσθεσε ότι του αρέσει ο Κελς «αν και μάλλον είναι φιλελεύθερος και δεν με αντέχει». Ο Κελς προκάλεσε την οργή της Δεξιάς όταν εμφανίστηκε σε μια εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν «διασκέδασε» λίγο με τις θεωρίες συνωμοσίας, ανεβάζοντας ένα tweet μετά τη νίκη της ομάδας του Κελς: «Ακριβώς όπως το σχεδιάσαμε» γράφει η λεζάντα σε μια φωτογραφία του Μπάιντεν ως σατανικής φιγούρας, την οποία πήραν από τους Ρεπουμπλικανούς.

Αλλοι πολιτικοί παίρνουν πολύ στα σοβαρά τη Σουίφτ, με τον Τσακ Σούμερ, τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία, να δηλώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ίδιος είναι Swiftie (φανατικός θαυμαστής της Τέιλορ Σουίφτ) και ότι το αγαπημένο του κομμάτι είναι το «White Horse» από το «Fearless», το άλμπουμ της το 2008.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί έχουν προειδοποιήσει τους πολιτικούς από τη δική τους πλευρά για τους κινδύνους που ενέχει το «κυνήγι» της εξαιρετικά δημοφιλούς και ισχυρής τραγουδίστριας.

Ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό της μουσικής, που ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ήταν η ιδέα του, επικαιροποίησε τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων για να προσαρμόσει καλύτερα τις πληρωμές δικαιωμάτων και αδειών στην ψηφιακή εποχή της μουσικής. Στην πραγματικότητα, ήταν μια δικομματική προσπάθεια που υποστηρίχθηκε ομόφωνα τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...