248
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε προηγούμενη συνάντησή τους στο Ελσίνκι | REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο Τραμπ απειλεί να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Πούτιν λόγω της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 10:57
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε προηγούμενη συνάντησή τους στο Ελσίνκι
|REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο Τραμπ απειλεί να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Πούτιν λόγω της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2018, 10:57

Ενδεχόμενο ακύρωσης της συνάντησης με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά το επεισόδιο στην Αζοφική Θάλασσα.

Η συνάντηση των δύο ηγετών προγραμματίζεται να γίνει στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) την Παρασκευή και το Σάββατο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ο Τραμπ, σε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στην εφημερίδα Washington Post, εξήγησε ότι αναμένει «πλήρη αναφορά» από τους συμβούλους εθνικής ασφαλείας σχετικά με τη κατάληψη τριών σκαφών του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και των πληρωμάτων τους από τη Ρωσία την Κυριακή.

«Αυτό μπορεί να είναι πολύ καθοριστικό», δήλωσε ο Τραμπ και πρόσθεσε: «Ισως να μην κάνω τη συνάντηση. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η επιθετική συμπεριφορά».

Στη συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ αναμενόταν να συζητηθούν θέματα ασφαλείας, ελέγχου των εξοπλισμών, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προέτρεψε τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία. Σε αυτή την περίπτωση, «περισσότερα» σημαίνει αυστηρότερη τήρηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Την Κυριακή το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό άνοιξε πυρ και τελικά κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία (δύο κανονιοφόρους και ένα ρυμουλκό) τα οποία επιχειρούσαν να πλεύσουν προς τη Μαριούπολη μέσα στη θάλασσα του Αζόφ.

Οι Ρώσοι κρατούν 24 Ουκρανούς ενώ τουλάχιστον τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά στο επεισόδιο. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι τα ουκρανικά πλοία μπήκαν παράνομα στα χωρικά της ύδατα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...