533
«Το πήρα τότε που γυρίζαμε τις ταινίες σε πιο αργούς ρυθμούς», είπε ο Χανκς για το τροχόσπιτο που πούλησε. | CreativeProtagon

Ο Τομ Χανκς έβγαλε στο σφυρί το κινηματογραφικό τροχόσπιτό του

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2021, 15:42
«Το πήρα τότε που γυρίζαμε τις ταινίες σε πιο αργούς ρυθμούς», είπε ο Χανκς για το τροχόσπιτο που πούλησε.
|CreativeProtagon

Ο Τομ Χανκς έβγαλε στο σφυρί το κινηματογραφικό τροχόσπιτό του

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2021, 15:42

Τρία μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ένα πολυτελές τροχόσπιτο πούλησε ο Τομ Χανκς από την προσωπική του συλλογή, σε δημοπρασία κλασικών αυτοκινήτων, η οποία του απέφερε κοντά στο μισό εκατομμύρια δολάρια.

Ο ηθοποιός έβγαλε στο σφυρί ένα Land Cruiser της Toyota του 1980, ένα δυσεύρετο ηλεκτρικό Tesla Model S του 2015 και ένα ημιφορτηγό της Ford του 2011, με το οποίο μετακινούσε το τροχόσπιτο Airstream του 1992.

Αυτό ήταν και το πιο πολύτιμο κομμάτι της συλλογής του που πουλήθηκε έναντι 235.000 δολαρίων (200.000 ευρώ). Πρόκειται για ένα μοναδικό ασημί τροχόσπιτο μήκους 11 μέτρων, το οποίο ήταν φτιαγμένο στο εσωτερικό του κατά παραγγελία του ηθοποιού.

«Το πήρα τότε που γυρίζαμε τις ταινίες σε πιο αργούς ρυθμούς», είπε ο Χανκς στους New York Times. Εκείνη την εποχή, πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Αγρυπνος στο Σιάτλ» με τη Μεγκ Ράιαν.

«Είχα περάσει τόσο καιρό σε απλά τροχόσπιτα, (σε κινηματογραφικά γυρίσματα), με άσχημη διακόσμηση και τρομερά άβολα έπιπλα. Και έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο Airstream, ένα άδειο κέλυφος στην ουσία, με διαρρύθμιση όπως την ήθελα». Είχε κουζίνα, μπάνιο και έπιπλα που έβγαιναν εύκολα άλλαζε η διαρρύθμιση και δημιουργούνταν χώρος για να κάθονται φίλοι και συνάδελφοί του για φαγητό ή πρόβες.

Ο Χανκς διηγήθηκε πώς μια μέρα πήρε το τροχόσπιτο παρέα με τους Εντ Χάρις, Μπιλ Πάξτον και Κέβιν Μπέικον, όλοι τους ντυμένοι με τις στολές των αστροναυτών κατευθείαν από τα γυρίσματα της ταινίας «Απόλλων 13», και πήγαν επίσκεψη στον τάφο του Μπάστερ Κίτον, στο Χόλιγουντ.

Το 11άμετρο Airstream του Τομ Χανκς πουλήθηκε 235.000 δολάρια

Το τροχόσπιτο έχει ταξιδέψει από το Σιάτλ στο Μπόφορτ της Νότιας Καρολίνας για τα γυρίσματα του «Φόρεστ Γκαμπ», με στάσεις στη Φιλαδέλφεια για την ομώνυμη ταινία και στη Νέα Υόρκη για την ταινία «Σάλι», καθώς και πολλά ταξίδια γύρω από το Λος Αντζελες.

Στο διαφημιστικό για τη δημοπρασία αναφερόταν ότι το τροχόσπιτο πωλείται πλήρως επιπλωμένο και εξοπλισμένο, με πιάτα, ποτήρια, πολλές μηχανές εσπρέσο, εξοπλισμό κουζίνας, τραπέζι και καρέκλες και γεννήτρια. Για να ανεβάσει την αξία του, ο Χανκς έβαλε την υπογραφή του πάνω σε ένα από τα κλιματιστικά.

«Δεν έχεις ζήσει καλά αν δεν έχεις περάσει μία “κινηματογραφική” καταιγίδα μέσα σε ένα Airstream, στην Καρολίνα ή κάπου αντίστοιχα. Πάνω από όλα, το Airstream είναι πανέμορφο και ζεστό, για αυτό όποιος έμπαινε στο δικό μου, ήθελε να το αγοράσει», είπε ο ηθοποιός.

Το ημιφορτηγό με το οποίο μετακινεί το τροχόσπιτο πουλήθηκε για 84.000 δολάρια

Το όνομα του Τομ Χανκς, διπλασίασε τις τιμές των οχημάτων που πωλήθηκαν στη δημοπρασία. Το ημιφορτηγό της Ford που μετακινεί το τροχόσπιτο πουλήθηκε για 84.000 δολάρια. Το Tesla έπιασε 67.000 δολάρια, ενώ το αγαπημένο του Land Cruiser, που ήταν προσαρμοσμένο πλήρως στις απαιτήσεις του οδηγού του, 122.000 δολάρια.

Αυτό είναι ένα από πιο δυσεύρετα κλασικά μοντέλα της Toyota και είναι περιζήτητο στις δημοπρασίες αυτοκινήτων. Χωρίς τον διάσημο ιδιοκτήτη του, η τιμή του στην αγορά μεταχειρισμένων θα ήταν περίπου 72.000 δολάρια.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στο ράντσο του Χανκς, στο Κέτσαμ του Αϊνταχο.

«Θα μου λείψει», παραδέχθηκε ο ηθοποιός, «αλλά ίσως έχω κάποιες άλλες ιδέες για το μέλλον», πρόσθεσε.

O Τομ Χανκς με το αγαπημένο του Land Cruiser, που πουλήθηκε 122.000 δολάρια

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...