231
Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του κ. Θεοδωρικάκου σε αστυνομικές μονάδες στα σύνορα του Εβρου | ΙΝΤΙΜEnews

Ο Θεοδωρικάκος απάντησε στις συκοφαντίες Σοϊλού περί «εκπαίδευσης τρομοκρατών» στο Λαύριο

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 14:46
Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του κ. Θεοδωρικάκου σε αστυνομικές μονάδες στα σύνορα του Εβρου
|ΙΝΤΙΜEnews

Ο Θεοδωρικάκος απάντησε στις συκοφαντίες Σοϊλού περί «εκπαίδευσης τρομοκρατών» στο Λαύριο

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2022, 14:46

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στις νέες προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που «είδε« ξανά «στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών του ΡΚΚ στο Λαύριο», κατηγορώντας συλλήβδην Ελλάδα, Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία και ΗΠΑ για «υπόθαλψη» μελών της κουρδικής οργάνωσης.

«Οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη. Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου», ανέφερε στην απάντησή του  ο κ.Θεοδωρικάκος.

Είχε προηγηθεί η δήλωση Σοϊλού περί «ενεργοποίησης του στρατοπέδου του Λαυρίου», συμπεριαλαμβάνοντας στο δριμύ -και παντελώς ανεδαφικό- κατηγορώ του τη Γερμανία (μετά και την ξεκάθαρη θέση που πήρε το Βερολίνο υπέρ της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας).

«Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...