561
Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιμον Γουίβερ στην πολυσυζητημένη συνέντευξη | Samantha Appleton/The White House

Ο θάνατος του «μικρού ρεπόρτερ» που πήρε συνέντευξη από τον Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 17:26
Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιμον Γουίβερ στην πολυσυζητημένη συνέντευξη
|Samantha Appleton/The White House

Ο θάνατος του «μικρού ρεπόρτερ» που πήρε συνέντευξη από τον Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 17:26

Ο Αφροαμερικανός Ντέιμον Γουίβερ είχε γίνει διάσημος στις ΗΠΑ επειδή το 2009, σε ηλικία μόλις 11 ετών, πήρε συνέντευξη από τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Ακόμη και αν οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να θυμηθούν το όνομά του, η μορφή του παιδιού με το μπλοκ σημειώσεων αγκαλιά και τον Ομπάμα απέναντί του προσηνή, απλό και καταδεκτικό τούς χαράχτηκε έντονα στη μνήμη.

Ο μικρός Ντέιμον είχε πάθος με τη δημοσιογραφία, για αυτόν τον λόγο αργότερα τη σπούδασε στο πανεπιστήμιο και ετοιμαζόταν να την ασκήσει, να πραγματοποιήσει το παιδικό όνειρό του δηλαδή. Ωστόσο το άστρο του δεν ήταν καλό: πέθανε την Πρωτομαγιά, όπως ανακοινώθηκε από τα αμερικανικά media, και από άγνωστη αιτία.

Στις 13 Αυγούστου 2009 ο Ντέιμον είχε πάει στον Λευκό Οίκο, προερχόμενος από τη Φλόριντα, και θαρραλέα έκανε τις ερωτήσεις του στον Ομπάμα, φορώντας ένα κοστούμι αρκετά πιο φαρδύ από το νούμερό του. Τον είχε ρωτήσει τι σκοπεύει να κάνει για να βελτιώσει την εκπαίδευση σε περιοχές όπου ζουν οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, σαν τη δική του.

Με τη μητέρα του και τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο (Facebook)

«Τι καλή δουλειά που γίνεται στο σχολείο σου!» είχε απαντήσει χαμογελαστά ο αμερικανός πρόεδρος. Ακολούθησαν ερωτήσεις κάθε είδους από πλευράς μικρού, που ξεκινούσαν από το αν ο Ομπάμα είχε δεχθεί μπούλινγκ στα χρόνια του και έφθαναν μέχρι το σύγχρονο σχολικό μενού.

Μετά την προβολή του σχετικού βίντεο με «το πρώτο παιδί που “ανέκρινε” αμερικανό πρόεδρο», ο Ντέιμον απόλαυσε δύο από τα ήσσονος ή και άνευ σημασίας στάνταρ της σύγχρονης αμερικανικής δημοσιογραφίας, τη φήμη και τη λεγόμενη αναγνωρισιμότητα – οι ΗΠΑ ήδη μιλούσαν για αυτόν.

O Ντέιμον Γουίβερ στο πανεπιστήμιο όπου σπούδασε δημοσιογραφία (Damon Weaver/Facebook)

Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά το κατόρθωμά του, τα ίδια Μέσα που τότε αποθέωσαν τον πιτσιρίκο, ανακοίνωσαν τον θάνατο του νεαρού πτυχιούχου Επικοινωνίας από άγνωστη αιτία, την περασμένη Πρωτομαγιά: «Ο μικρός ρεπόρτερ που πήρε συνέντευξη από τον Μπαράκ Ομπάμα πέθανε στα 23 του» έγραψαν όλες οι ιστοσελίδες και οι εφημερίδες του περασμένου Σαββάτου στις ΗΠΑ.

Ως πιτσιρικάς και πέρα από το δεκάλεπτο που του χάρισε ο Ομπάμα, ο Γουίβερ είχε απευθύνει και κάποιες ερωτήσεις στον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που τότε είχε τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Η απορία που είχε εκφράσει υπό μορφήν ερωτήσεως ο «μικρός ρεπόρτερ» ήταν η εξής: «Τι ακριβώς κάνει ένας αντιπρόεδρος, κ. Μπάιντεν;»

Παίρνοντας συνέντευξη από τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (YouTube)

Το παιδί φαινόταν να έχει λαμπρή καριέρα μπροστά του, αφού πήρε συνέντευξη και από την τηλεπερσόνα Οπρα Γουίνφρεϊ, από μπασκετμπολίστες, από ηθοποιούς, και άλλους αστέρες της σόου μπιζ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ντέιμον Γουίβερ αποφοίτησε και από το πολιτειακό Πανεπιστήμιο Ολμπανι της Τζόρτζια, έχοντας πάρει το πολυπόθητο πτυχίο Επικοινωνίας.

Ο ίδιος ο θανών είχε προλάβει να εξηγήσει το γιατί και το πώς των τόσο πρώιμων αλλά και οριστικών επιλογών του: «Μου αρέσει η δημοσιογραφία. Ετσι μαθαίνεις πολλά πράγματα, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα, ενώ μπορείς να ταξιδέψεις πολύ». Αυτή ήταν μία δήλωσή του Γουίβερ στο πρακτορείο Associated Press το 2009.

Πέρα από την καριέρα του, το όνειρό του, όπως μεταδίδεται από τις ΗΠΑ, ήταν να μπορέσει κάποτε να προσφέρει μία ιδιόκτητη κατοικία στη μητέρα του, μία άξια μητέρα που ανέθρεψε μόνη της πέντε παιδιά. Δεν τα κατάφερε.

Δείτε τα βίντεο με τη συνέντευξη του Ομπάμα στον «μικρό ρεπόρτερ»:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...