222
Κλακαδόροι του Μητσοτάκη τα μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με τη Yeni Safak | CreativeProtagon

Ο Τατάρ εκνευρίστηκε: «Αυτοί που χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη δεν βλέπουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 14:26
Κλακαδόροι του Μητσοτάκη τα μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με τη Yeni Safak
|CreativeProtagon

Ο Τατάρ εκνευρίστηκε: «Αυτοί που χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη δεν βλέπουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 14:26

Με τη Yeni Safak να αποκαλεί «κλακαδόρους του Μητσοτάκη» τα μέλη της αμαρικανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερσίν Τατάρ, έδειξε να χάνει –και αυτός– την ψυχραιμία του από την αναφορά του Πρωθυπουργού στο Κυπριακό κατά την ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο και βγήκε να μιλήσει για… «πραγματικότητες» στο νησί που δεν γίνονται αντιληπτές… (σ.σ. από όλους, πλην των Τούρκων και των ανδρείκελων του Ερντογάν στα Κατεχόμενα).

«Αυτοί που βλέπουν τις πραγματικότητες στην Κύπρο, λένε ότι πρέπει να υπάρξει λύση δύο ξεχωριστών κρατών, ωστόσο αυτοί που χειροκρότησαν τον Ελληνα Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ δεν βλέπουν αυτές τις πραγματικότητες», παραπονέθηκε ο Τατάρ μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση.

Πιθανή αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο θα ξαναφέρει περιβάλλον συγκρούσεων στη Μεγαλόνησο, υποστήριξε ο κατοχικός «πρόεδρος»-τοποτηρητής του Ερντογάν. Μία ημέρα, όμως –όπως ευελπιστεί–, «όλος ο κόσμος θα δει τις πραγματικότητες, γι’ αυτό και δεν έχει αξία τι είπε ο Μητσοτάκης».

Στη πλειονότητα των άρθρων του τουρκικού Τύπου για τις αναφορές του Πρωθυπουργού στις υπερπτήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο, γίνεται λόγος για «σκανδαλώδεις δηλώσεις».

«Κλακαδόροι Μητσοτάκη: Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου χειροκρότησαν όρθια τα σκανδαλώδη λόγια για την Κύπρο», γράφει η Yeni Safak (πάνω η ανάρτησή της στο Τwitter), ενώ και η Αksam στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματός της αναφέρει «Σκανδαλώδης δήλωση Μητσοτάκη για Κύπρο… Ψέματα για τον εναέριο χώρο!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...