183
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη μη χορήγηση βίζας από τις ΗΠΑ στον Κούλογλου

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 13:57
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη μη χορήγηση βίζας από τις ΗΠΑ στον Κούλογλου

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 13:57

Για ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση άρνησης χορήγησης βίζας από τις ΗΠΑ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου έκανε λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας παράλληλα τις αμερικανικές αρχές να την ανακαλέσουν.

Οπως ανέφερε η Κουμουνδούρου σε σχετική ανακοίνωση, η άρνηση χορήγησης βίζας σε εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν είναι μια απλή γραφειοκρατική υπόθεση, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό χαρακτήρα προσβολής των ευρωπαϊκών θεσμών, γεγονός για το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Για την υπόθεση οφείλουν να επιληφθούν και οι ελληνικές αρχές με άμεσες ενέργειες προς την αμερικάνικη πρεσβεία» σημείωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως είχε γράψει το Euractiv, στις 15 Νοεμβρίου ο Νταβίντ Σασόλι, πρόεδρος της Ευρωβουλής, είχε ζητήσει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για την άρνηση χορήγησης βίζας.

«Σεβόμενος πλήρως τις διαδικασίες χορήγησης βίζας από τις ΗΠΑ, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να σας ζητήσω να δώσετε στον κ. Κούλογλου σαφείς εξηγήσεις για τις αποφάσεις να μην του χορηγείται βίζα», είχε αναφέρει σε επιστολή του ο ιταλός αξιωματούχος, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την «κατάσταση ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή στον οποίον δεν χορηγείται βίζα στις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...