309
O Αντρέα Τζαμπρούνο σε φωτογραφία αρχείου | Ernesto Ruscio/Getty Images

Ο σύντροφος της Μελόνι προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του για τον βιασμό

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 15:51
O Αντρέα Τζαμπρούνο σε φωτογραφία αρχείου
|Ernesto Ruscio/Getty Images

Ο σύντροφος της Μελόνι προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του για τον βιασμό

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2023, 15:51

Ο σύντροφος της ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι κατηγορήθηκε για την ενοχοποίηση ενός θύματος βιασμού μετά από σχόλια που έκανε στην τηλεοπτική του εκπομπή.

Ο Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή “Diario del giorno” (Ημερολόγιο της ημέρας) στον δημοφιλή σταθμό Rete 4, μίλησε για τον ομαδικό βιασμό μιας νεαρής γυναίκας στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο.

«Αν πας για χορό, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις –δεν πρέπει να υπάρχει κανενός είδους παρεξήγηση και κανενός είδους πρόβλημα», είπε ο παρουσιαστής στην εκπομπή του το βράδυ της Δευτέρας, προσθέτοντας όμως ένα κρίσιμο «αλλά» και λέγοντας πως «αν αποφύγεις να μεθύσεις και να χάσεις τις αισθήσεις σου, ίσως αποφύγεις επίσης να αντιμετωπίσεις ορισμένα προβλήματα όπως να βρεθείς αντιμέτωπος με έναν λύκο».

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τα σχόλια. «Λέω στον Τζαμπρούνο ότι τα αγόρια πρέπει να εκπαιδευτούν στον σεβασμό, παρά τα κορίτσια να διδάσκονται να είναι προσεκτικά. Διδάξτε (στα αγόρια) την αξία της συναίνεσης, αντί στα κορίτσια να είναι προσεκτικά», δήλωσε η Σετσίλια Ντ΄Ελία, γερουσιαστής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τζαμπρούνο, του οποίου η τηλεοπτική καριέρα έχει απογειωθεί από τότε που η Μελόνι έγινε επικεφαλής της δεξιάς κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε ότι τα σχόλιά του είχαν αφαιρεθεί από τα συμφραζόμενα για να δημιουργηθεί μια «σουρεαλιστική» διαμάχη.

«Δεν είπα ότι οι άνδρες είναι ελεύθεροι να βιάζουν γυναίκες που είναι μεθυσμένες», δήλωσε στην Corriere della Sera σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

«Κάποιοι πολιτικοί με αφορμή έναν ψευδή τίτλο θέλουν να με κρεμάσουν, αλλά για ποιο λόγο; Επειδή είπα στους νέους να μην παίρνουν ναρκωτικά;», πρόσθεσε.

Η Μελόνι, η οποία έχει μια μικρή κόρη με τον Τζαμπρούνο, δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχόλια του Τζαμπρούνο προκαλούν αντιδράσεις.

Τον Ιούλιο, είχε πει στον γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ «να μείνετε στο σπίτι, μείνετε στον Μέλανα Δρυμό» αφού ο Λάουτερμπαχ αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του τουρισμού στη νότια Ευρώπη λόγω των έντονων κυμάτων καύσωνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...