Ο τραγουδιστής των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ, εγκαινίασε το άνοιγμα της δομής «Janie’s House», μίας δομής στο Μέμφις του Τενεσί, για νεαρές γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί. Οπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής, συμμετείχε στην τελετή την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019. Μάλιστα, αντί για την καθιερωμένη κορδέλα που παραδοσιακά κόβουν σε τέτοιες περιστάσεις, εκείνος έκοψε ένα… φουλάρι, καθώς εκτός από το ταλέντο και την αστείρευτή του ενέργεια επί σκηνής, είναι διάσημος και για τα πολύχρωμα φουλάρια που δένει στη βάση του μικροφώνου του. Η συγκεκριμένη δομή έχει χρηματοδοτηθεί από τον ίδιο.
«Κάνει καλό στην ψυχή και στην καρδιά μου», δήλωσε ο ροκ σταρ στα εγκαίνια. Η δομή πήρε το όνομά της από το θρυλικό χιτ των Aerosmith «Janie’s Got a Gun» του 1989, το οποίο είχε γράψει ο Τάιλερ μαζί με τον μπασίστα της μπάντας, Τομ Χάμιλτον, για ένα κορίτσι που έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να «κοιμίσει» τους εφιάλτες της κακοποίησης που είχε υποστεί από τον ίδιο της τον πατέρα.
Ο 70χρονος Τάιλερ και πατέρας της πανέμορφης 41χρονης ηθοποιού Λιβ Τάιλερ, είπε ότι γνώρισε την πραγματικότητα των νεαρών θυμάτων κακοποίησης, μιλώντας με τα κορίτσια που γνώρισε στη δομή. «Ολα τα κορίτσια που γνώρισα εκεί, ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους, είχαν κακοποιηθεί είτε σωματικά, είτε ψυχικά, είτε λεκτικά» είπε.
Το ίδρυμα του Τάιλερ, «Janie’s Fund», το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το 2015, δώρισε σχεδόν 500.000 δολάρια στο νέο αυτό πρότζεκτ, το «Janie’s House». Μία στις τέσσερις νεαρές γυναίκες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν από την ηλικία των 18 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διοίκησης Παίδων και Οικογένειας, μίας Αρχής του Αμερικανικού Συστήματος Υγείας.
Το «Janie’s Fund» δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει περισσότερο ως προς την κακοποίηση των παιδιών και να προσφέρει οικονομική υποστήριξη, ώστε να «εξασφαλίσει ότι τα κορίτσια θα λάβουν τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες υπηρεσίες που θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν το τραύμα και τον πόνο της κακοποίησης», αναφέρει το site του ιδρύματος.
Με αυτή την τόσο γενναιόδωρη και ευαίσθητη πρωτοβουλία του, ο Στίβεν Τάιλερ αποδεικνύει ότι κάποιοι βετεράνοι της ροκ δεν περνούν τον χρόνο τους μόνο νοσταλγώντας τις χρυσές εποχές, αλλά κάνουν και κάτι, για να συντελέσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, για ανθρώπους που τον έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News