403
Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στις δυνάμεις που έχουν σύγχρονο λόγο, νέο πνεύμα και στελέχη, να γείρουν την επόμενη διακυβέρνηση προς την πλευρά της λογικής και του ρεαλισμού, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης εν όψει εκλογών | ERT

O Σταύρος Θεοδωράκης για την επόμενη ημέρα του Ποταμιού

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2018, 11:57
Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στις δυνάμεις που έχουν σύγχρονο λόγο, νέο πνεύμα και στελέχη, να γείρουν την επόμενη διακυβέρνηση προς την πλευρά της λογικής και του ρεαλισμού, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης εν όψει εκλογών
|ERT

O Σταύρος Θεοδωράκης για την επόμενη ημέρα του Ποταμιού

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2018, 11:57

Ευεργετική τόσο για το Ποτάμι όσο και για το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι τους. «Από το να έχουμε καβγαδάκια, καλύτερα να χωρίσουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και πλέον, τόνισε, αμφότεροι πρέπει να αναλωθούμε στην προσπάθεια για μια καλύτερη διακυβέρνηση και όχι σε μικρά και μεγάλα εσωτερικά καβγαδάκια.

«Ο χωρισμός μας ήταν η καλύτερη λύση και για τους δύο» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού και έκανε λόγο για μία «δύσκολη και όχι ευχάριστη απόφαση».

«Είχαμε επενδύσει πολλά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι δεν προχωράει πρέπει να παίρνεις απόφαση, όπως συμβαίνει και στη ζωή. Υπήρχε διάσταση απόψεων για το πρωτεύον στη χώρα, τι να κάνουμε, τι να λέμε… Από το να έχουμε καβγαδάκια, καλύτερα να χωρίσουμε.  Καλή επιλογή και για το Ποτάμι, αλλά και για το ΚΙΝΑΛ ώστε να μην έχουν οι δυο οργανισμοί φθορά».

Οπως εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης, στο Ποτάμι «δεν ρωτηθήκαμε για τις τελευταίες αποφάσεις όπως το Μακεδονικό και τις εκλογές “εδώ και τώρα”. Αυτά ήταν κόντρα σε όσους μετείχαν στο Πολιτικό Συμβούλιο, αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Παραδέχθηκε ωστόσο πως «έγιναν λάθη και από εμάς που δεν ώθησαν την ώθηση που θέλαμε σε αυτό το εγχείρημα».

Ερωτηθείς αν το Ποτάμι θα στηρίξει μετεκλογικά τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για  «απλούστευση» και εν όψει εκλογών υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στις δυνάμεις που έχουν σύγχρονο λόγο, νέο πνεύμα και νέα στελέχη, να γείρουν την επόμενη διακυβέρνηση προς την πλευρά της λογικής και του ρεαλισμού.

Από τους πρώτους στόχους της νέας κυβέρνησης, πρόσθεσε, πρέπει να είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς η απλή αναλογική μπορεί να ηχεί καλά στα αυτιά του κόσμου, αλλά μπορεί να έχει και καταστροφικές συνέπειες σε ένα διχαστικό πολωτικό κλίμα όπου αυτό που επικρατεί σήμερα στη χώρα.

«Η νέα κυβέρνηση θα κάνει το πρώτο κόμμα με μπόνους 50 εδρών. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές με απλή αναλογική. Θέλουμε να κάνουμε δέκα πράγματα, η απάντηση που θα δοθεί, θα είναι καθοριστική για το πού θα γύρει η πλάστιγγα» εκτίμησε μεταξύ άλλων.

Για μία ακόμη φορά τέλος, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα, ανεξαρτήτως εξελίξεων (π.χ. με μία ενδεχόμενη αποχώρηση Καμμένου).

«Η κυβερνητική προπαγάνδα αρέσκεται να λέει αυτές τις μέρες ότι η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μέχρι το Ποτάμι. Ψέματα! Δεν θα στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Δεν αλλάζουμε έδρανα σε αυτή τη Βουλή… Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...