257
Κουνς και Σολτς: εκτός από τις ομοιότητες στο πρόσωπο, έχουν και γραμματικού τύπου: είναι μονοσύλλαβοι | Χ (Twitter)

Ο Σολτς έχει «σωσία»: έναν αμερικανό Δημοκρατικό πολιτικό

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2024, 20:05
Κουνς και Σολτς: εκτός από τις ομοιότητες στο πρόσωπο, έχουν και γραμματικού τύπου: είναι μονοσύλλαβοι
|Χ (Twitter)

Ο Σολτς έχει «σωσία»: έναν αμερικανό Δημοκρατικό πολιτικό

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2024, 20:05

Ο Γερμανός είναι –ας το πούμε με τακτ φωτογράφου της αστυνομίας– πιο χοντρομούρης, αλλά ο Αμερικανός τού φέρνει οπωσδήποτε, στο πιο λεπτό. Δεν είναι κόπιες φυσικά, ωστόσο μοιάζουν αρκετά. Οι δυο τους συναντήθηκαν προσφάτως στην Ουάσινγκτον και δεν εξεπλάγησαν, διότι έχουν ξαναβρεθεί. Ο πρώτος είναι ο καγκελάριος Ολαφ Σολτς και ο δεύτερος ο γερουσιαστής Ντέλαγουερ των Δημοκρατικών, Κρις Κουνς.

Οι δύο πολιτικοί ανταμώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο και στο Νταβός, έτσι το σχόλιο που έκανε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο ίδιος ο Σολτς λέει ξεκάθαρα ότι είναι γνώριμοι (και πλέον δεν σοκάρονται): «Χαίρομαι που ξαναβλέπω τον σωσία μου, τον Κρις Κουνς» έγραψε ο καγκελάριος σε άπταιστα αγγλογερμανικά. Βεβαίως υπήρχε και φωτογραφία: έδειχνε τους δύο άνδρες χαμογελαστούς να ποζάρουν στο κινητό τηλέφωνο του Κουνς.

Τα διεθνή μέσα έγραψαν ότι η ομοιότητά τους είναι ασυνήθιστη σε βαθμό που στραβώνουν και οι δύο με τον ίδιο τρόπο το στόμα τους όταν χαμογελούν ή γελούν, φωτίζοντας έτσι τα στεφανωμένα από ανάλογες φαλάκρες παρεμφερή πρόσωπά τους – το σκέτο «σωσίας» του Σολτς μάλλον είναι καλύτερο από την περιγραφή αυτήν και ασφαλώς πιο ξερό, πιο γερμανικό, χωρίς φιλοδοξίες για Πούλιτζερ.

Η σέλφι του Κουνς τραβήχτηκε την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Σολτς στον Λευκό Οίκο (κατά το δείπνο), επίσκεψη η οποία σχετιζόταν με το Ουκρανικό. Τα παχάκια που μπορεί ένα έμπειρο μάτι να διακρίνει στο πρόσωπο του Γερμανού οφείλονται στη διάφορά ηλικίας: ο Σολτς είναι 65 ετών και ο Κουνς 60 ετών. Μα, θα πείτε, πέντε χρόνια κάνουν διαφορά; Ασφαλώς και κάνουν άμα το κοντέρ της ηλικίας αρχίσει να γράφει με εξάρια μπροστά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...