302
Καρέ από το βίντεο του Αλεξ Λανγκ, που δείχνει τον σκύλο στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας | Twitter

Ο σκύλος που σκαρφάλωνε στην Πυραμίδα του Χέοπα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 16:20
Καρέ από το βίντεο του Αλεξ Λανγκ, που δείχνει τον σκύλο στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας
|Twitter

Ο σκύλος που σκαρφάλωνε στην Πυραμίδα του Χέοπα

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 16:20

Ενας σκύλος… αναρριχητής έγινε διάσημος διότι ανεβοκατέβαινε τα σκαλοπάτια της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, ύψους ενός μέτρου, σα να ήταν… πολυκατοκίας.

Ο Αλεξ Λανγκ, που έκανε «παρά πέντε» και βρέθηκε πάνω από τη διασημότερη πυραμίδα στον πλανήτη, στις παρυφές του Καΐρου, εντόπισε τον σκύλο στην κορυφή της και τον βιντεοσκόπησε.

«Φαινόταν σαν να ήταν ο βασιλιάς της πυραμίδας», τρέχοντας πάνω κάτω ενώ γάβγιζε στα πουλιά.

Ο Μάρσαλ Μόσερ, ο οποίος βοήθησε στη διοργάνωση της πτήσης με τα αλεξίπτωτα, έχει πετάξει αρκετές φορές πάνω από τις πυραμίδες, αλλά ήταν η πρώτη φορά που είδε σκύλο στην κορυφή της Πυραμίδας του Χέοπα (όπως είναι η άλλη της ονομασία), σε ύψος 137 μέτρων από το έδαφος.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης λάτρεψαν το βίντεο, το οποίο είχε περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές.

Η στιγμή απαθανατίστηκε από τους συμμετέχοντες σε μια εκδήλωση της αερολέσχης Sky One Egypt, κατά την οποία έμπειροι χειριστές «πάρα πέντε» πετούν πάνω από τα αξιοθέατα της Αιγύπτου.

Χρήστες του Instagram σχολίασαν ότι ο σκύλος θα μπορούσε να είναι ο αρχαίος αιγύπτιος θεός Ανουβις, που οδηγούσε τις ψυχές των νεκρών στον Αδη, ο οποίος συχνά απεικονίζεται με κεφάλι σκύλου.

Τον σκύλο είδαν και βιντεοσκόπησαν και άλλοι αλεξιπτωτιστές στη συνέχεια.

Ο Λανγκ δήλωσε ότι ήταν «σουρεαλιστικό» να βλέπει το βίντεο να γίνεται viral, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να επικοινωνούν μαζί του. «Νομίζω ότι αρέσει τόσο πολύ, επειδή είναι απλώς μια ιστορία που προκαλεί χαρά -ένας σκύλος, χαρούμενος, που γαβγίζει στα πουλιά και απολαμβάνει τη θέα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...