424
O Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μάρτιν Σκορσέζε σε στιγμιότυπο από την προβολή της ταινίας «Ο δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» στο 76ο Φεστιβάλ Καννών | Samir Hussein/WireImage/Creative Protagon

Ο Σκορσέζε σχεδιάζει ταινία για τον Φρανκ Σινάτρα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2024, 08:31
O Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μάρτιν Σκορσέζε σε στιγμιότυπο από την προβολή της ταινίας «Ο δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» στο 76ο Φεστιβάλ Καννών
|Samir Hussein/WireImage/Creative Protagon

Ο Σκορσέζε σχεδιάζει ταινία για τον Φρανκ Σινάτρα

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2024, 08:31

Ο ασταμάτητος Μάρτιν Σκορσέζε, όχι απλώς συνεχίζει να φτιάχνει ταινίες με καταιγιστικούς ρυθμούς, αλλά κάθε φορά ανεβάζει περισσότερο τον πήχυ. Επόμενο εγχείρημά του μια βιογραφική ταινία για τον Φρανκ Σινάτρα, ένα σχέδιο που είχε στα χαρτιά από παλιά, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό το τελευταίο δεν αποτελεί, φυσικά, έκπληξη.

Σύμφωνα με το BBC, ο Σκορσέζε σχεδιάζει να ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας για τον Σινάτρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας του για τον Ιησού, η οποία βασίζεται σε μια διασκευή βιβλίου του ιάπωνα συγγραφέα Σουσάκου Εντο. Το Variety γράφει ότι ο Ντι Κάπριο θα υποδυθεί τον Σινάτρα, ενώ η Τζένιφερ Λόρενς την Αβα Γκάρντνερ, η οποία ήταν παντρεμένη με τον τραγουδιστή μεταξύ 1951-1957. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Σκορσέζε δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την έγκριση της κόρης του Σινάτρα, Τίνα, που ελέγχει τα δικαιώματα μουσικής και εικόνας του πατέρα της.

Ο Σκορσέζε είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να μεταφέρει στον κινηματογράφο τη ζωή του Σινάτρα, σε μια παραγωγή που ανακοινώθηκε το 2009 με την υποστήριξη του στούντιο Universal, και ο Ντι Κάπριο ήταν και πάλι η επιλογή του Σκορσέζε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στη συνέχεια, το 2010, ο σκηνοθέτης είπε στα ΜΜΕ ότι ήθελε τον Αλ Πατσίνο για τον ρόλο του Σινάτρα και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο για τον ρόλο του Ντιν Μάρτιν.

Ο σκηνοθέτης περιέγραψε επίσης το όραμά του για την ταινία, η οποία θα περιλάμβανε αρκετούς ηθοποιούς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Δεν μπορούμε να διατρέξουμε τη ζωή του Σινάτρα μέσα από τις επιτυχίες του. Χρειάζεται να έχεις τρεις ή τέσσερις διαφορετικούς Σινάτρα. Εναν πιο νέο. Εναν μεσήλικα. Εναν πιο μεγάλο. Πηγαίνεις μπροστά-πίσω στον χρόνο και το κάνεις μέσα από τη μουσική».

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα της εποχής έγραφαν επίσης ότι η Τίνα Σινάτρα δεν ήταν ευχαριστημένη με την προσέγγιση του Σκορσέζε, ειδικά με το σχέδιό του για μια «σκληρή» βιογραφία, που θα περιλάμβανε τις διασυνδέσεις του τραγουδιστή με το οργανωμένο έγκλημα. «Ο Μάρτι θέλει να παρουσιάσει τον βίαιο, σεξουαλικά φορτισμένο, σκληραγωγημένο Φρανκ, αλλά η Τίνα θέλει να δείξει την πιο μαλακή πλευρά του μπαμπά της και να επικεντρωθεί στη μουσική», είχε πει μια ανώνυμη πηγή.

Ο Σκορσέζε είχε δηλώσει το 2017 ότι εγκατέλειψε την ιδέα, λέγοντας στην Toronto Sun ότι οι κάτοχοι των δικαιωμάτων του Σινάτρα «δεν θα συμφωνήσουν με αυτό που θέλω να κάνω». Και πρόσθεσε: «Κάποια πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μια οικογένεια, και το καταλαβαίνω απόλυτα. Αλλά αν πρόκειται να το κάνω, δεν μπορούν να εμποδίσουν ορισμένα πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι ο άνθρωπος ήταν τόσο πολύπλοκος. Ολοι είμαστε περίπλοκοι, αλλά ο Σινάτρα ιδιαίτερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...