218
| REUTERS/Remo Casilli/File Photo

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει: Θα είμαι υποψήφιος γερουσιαστής

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 12:52
|REUTERS/Remo Casilli/File Photo

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει: Θα είμαι υποψήφιος γερουσιαστής

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2022, 12:52

Για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ποτέ δεν είναι αργά. Ο μεγιστάνας, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και εμβληματικός αρχηγός του ιταλικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ο οποίος θα κλείσει σε λίγες εβδομάδες τα 86 του χρόνια, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα είναι υποψήφιος γερουσιαστής στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Θα είναι μια επιβεβαίωση της επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς από το 2019, τυπικά είναι ευρωβουλευτής –ασχέτως αν δεν πολυασχολείται.

Ο επωνομαζόμενος «Καβαλιέρε» τόνισε ότι το κόμμα της συντηρητικής συμμαχίας, που αναμένεται να λάβει και τις περισσότερες ψήφους, θα υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα το όνομα του υποψήφιου πρωθυπουργού της παράταξης.

«Αν το πρόσωπο αυτό θα είναι η Τζόρτζια Μελόνι, των Αδελφών της Ιταλίας, είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί πως είναι κατάλληλη για τον ρόλο αυτό», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, o οποίος διατέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας τρεις φορές (τις περιόδους 1994-1995, 2001-2006 και 2008-2011).

«Δεν με ενδιαφέρει η μάχη για την ηγεσία της Κεντροδεξιάς, ενθουσιάζομαι περισσότερο σκεπτόμενος όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε, όπως την καταπολέμηση της φορολογικής και της δικαστικής καταπίεσης», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι, μιλώντας στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

Σχετικά, τέλος, με τη δημιουργία ενός τρίτου, κεντρώου πόλου, ο πρόεδρος του κόμματος Αzione Κάρλο Καλέντα δήλωσε το πρωί πως, «σε ό,τι αφορά τα βασικά θέματα, η σχετική συμφωνία με τον αρχηγό του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, τον Ματέο Ρέντσι, έχει ήδη επιτευχθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...