421
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Σγουρός διέγραψε υποψήφιο για ομοφοβική επίθεση κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 22:38
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Σγουρός διέγραψε υποψήφιο για ομοφοβική επίθεση κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2023, 22:38

Τη διαγραφή του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Μιχάλη Μπέλλα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο πρώτος με ομοφοβικά σχόλια που έκανε κατά του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Σγουρός έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω ανάρτησης στα social media, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Διαγράφεται ο Μιχάλης Μπέλλας από την παράταξη “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπέλλας με τις απαράδεκτες και προκλητικές δημόσιες αναρτήσεις του έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξής μας, από την οποία και διαγράφεται άμεσα.

Τέτοιου είδους ομοφοβικές και χυδαίες δηλώσεις από όπου κι αν προέρχονται δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές παρά μόνον να καταδικάζονται απερίφραστα».

Τα ομοφοβικά σχόλια κατά Κασσελάκη

Ο κ. Μπέλλας μεταξύ άλλων είχε γράψει πως  «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει στο εξής να λέγεται: ΣΦΥΡΙΖΑ (όπως λέμε θα σου τον σφυρίξω…)», ότι «Στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν μαίνεται μία μάχη ανάμεσα στους ΛΟΑΤΚΙ και στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ» (σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία του γράφοντος).

Σε άλλη ανάρτησή του ο ίδιος έγραφε αντίστοιχες χυδαιότητες ως λεζάντα σε φωτογραφία του κ. Κασσελάκη μαζί με τον σύντροφό του.

Αμέσως μετά τη διαγραφή του –την οποία ζητούσαν ολοένα και περισσότεροι χρήστες των social media, όσο οι αναρτήσεις του διαδίδονταν– ο Μιχάλης Μπέλλας κατηγόρησε «Το ΣΥΣΤΗΜΑ και τα πλοκάμια του» που «δεν επιτρέπουν πλέον την ελευθερία του λόγου». Κατήγγειλε, μάλιστα, πως υπέστη bulling παρότι δεν έβρισε κανέναν.

Η περίπτωση Ρούση

Η περίπτωση Μπέλλα δεν ήταν η μόνη περίπτωση υποψηφίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές που προκάλεσε αρνητικά σχόλια για ομοφοβικό λόγο κατά του νέου προσώπου στην κούρσα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα καθώς την Πέμπτη ιδιαίτερη διάδοση γνώρισε και η ανάρτηση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στην Κέρκυρα με τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) Γιώργου Ρούση.

Ο κ. Ρούσης, ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook:

«Εγκυρες πληροφορίες μου αναφέρουν ότι οσονούπω πρόκειται να ανακοινωθεί η ίδρυση κόμματος με τίτλο ΑΟΧΕ (Αδελφές Ολων των Χωρών Ενωθείτε) το οποίο στα πλαίσια του υπερταξικου LGBT pride στοχεύει να αντικαταστήσει το ξύλινο “προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε”».

Το post συγκέντρωσε δεκάδες αρνητικές αντιδράσεις και σχόλια που καλούσαν τον Περισσό να πάρει θέση. Ο κ. Ρούσης αρνήθηκε να ανασκευάσει. Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, τουλάχιστον, επανήλθε στο θέμα για να μιλήσει για το «υπερταξικο μέτωπο LGBD pride στο οποίο συμμετέχουν όλα τα αστικά κόμματα και ο Πρέσβης των ΗΠΑ», το οποίο «έχει δημιουργηθεί σαν αποπροσανατολιστικο αντίβαρο στην ταξική πάλη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...