329
| REUTERS

Ο Σαλβίνι επιστρατεύει… γάτες για να αντιμετωπίσει τις «σαρδέλες»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 11:42

Ο Σαλβίνι επιστρατεύει… γάτες για να αντιμετωπίσει τις «σαρδέλες»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 11:42

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Ματέο Σαλβίνι επιστρατεύοντας… γάτες απέναντι στο… κοπάδι από χιλιάδες σαρδέλες που αντιπροσωπεύουν τους Ιταλούς που δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν.

Οι «σαρδέλες», σαν τα ψάρια, κατεβαίνουν κατά κοπάδια στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του  πρώην υπουργού Εσωτερικών και ηγέτη της Λέγκας. Είναι ο τρόπος που σκαρφίστηκε μία παρέα ακτιβιστών για να δείξει ότι ο Σαλβίνι είναι ανεπιθύμητος στην Μπολόνια. Αντί για 6.000 άτομα που ζητούσε η παρέα να κατέβουν στους δρόμους, μαζεύτηκαν κοντά 12.000.

Το ίδιο έγινε και σε κάθε πόλη από όπου περνούσε ο ακροδεξιός λαϊκιστής πολιτικός, Μοντένα, Παλέρμο, Περούτζια, Ρέτζιο Εμίλια, ενώ συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για Τορίνο, Νάπολη, Μιλάνο και Ρώμη. Οι σαρδέλες απέκτησαν τον συμβολισμό της αντίστασης.

Ο Σαλβίνι, που είναι εξπέρ στο να χρησιμοποιεί για την προβολή του τα σόσιαλ μίντια, όπως απέδειξε όταν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σκέφτηκε κάτι για να σταματήσει αυτό το ρεύμα εναντίον του: Ζήτησε από τους οπαδούς του να στείλουν φωτογραφίες με τις γάτες τους και συγκέντρωσε 10.000. Ετσι γεννήθηκε το… κίνημα #gattiniconsalvini (γατάκια με τον Σαλβίνι) με λογότυπο μία γάτα να τρώει μία σαρδέλα.

Χιλιάδες σαρδέλες κατά του Σαλβίνι στη Ρέτζιο Εμίλια

Οι οπαδοί του έστειλαν τις φωτογραφίες μαζί με επιθετικά σχόλια για τις σαρδέλες. Η κίνησή του είχε επιτυχία, καθώς η σελίδα του στο FB απέκτησε νέους ακόλουθους.

«Ο Σαλβίνι χρησιμοποιεί τις γάτες επειδή είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσει την παρουσία του στα σόσιαλ μίντια, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα του εκεί», είπε ο Κρίστοφερ Κεπέρνιτς, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο.

Φωτογραφία από το Twitter του Ματέο Σαλβίνι

Ο Σαλβίνο συνεχίζει την ρητορική του κατά των ξένων και των μουσουλμάνων ελπίζοντας να κερδίσει τις τοπικές εκλογές του Ιανουαρίου στην Εμίλια Ρομάνα μετά από δεκαετίες αριστερής κυριαρχίας. Αν τα καταφέρει, αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και να γίνουν εθνικές εκλογές. Η Λέγκα, στις δημοσκοπήσεις κερδίζει το 30% των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...