573
Μέρντοκ και Σμιθ, οι επ’ ολίγον μνηστευθέντες | CreativeProtagon

O Ρούπερτ Μέρντοκ ακύρωσε τον αρραβώνα του με την Αν Λέσλι Σμιθ

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2023, 12:06
Μέρντοκ και Σμιθ, οι επ’ ολίγον μνηστευθέντες
|CreativeProtagon

O Ρούπερτ Μέρντοκ ακύρωσε τον αρραβώνα του με την Αν Λέσλι Σμιθ

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2023, 12:06

Ο αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε να ακυρώσει τον αρραβώνα του με τη γυναίκα που θα γινόταν η πέμπτη σύζυγός του, λίγους μήνες πριν από τον γάμο τους. Ο 92χρονος Μέρντοκ ανακοίνωσε τον αρραβώνα πριν από 15 μέρες, όταν είπε ότι η 66χρονη Σμιθ θα γινόταν «η τελευταία του σύζυγος».

Η Σμιθ εθεάθη την περασμένη εβδομάδα να φορά ένα μονόπετρο 11 καρατίων, το οποίο υπολογίζεται ότι αξίζει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια, και ο γάμος ήταν προγραμματισμένος για το ερχόμενο καλοκαίρι. Πηγές της βρετανικής Telegraph, ωστόσο, επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα ότι η σχέση έλαβε τέλος και ο γάμος δεν πρόκειται να γίνει.

Σύμφωνα με το Vanity Fair ο Μέρντοκ «αισθανόταν όλο και πιο άβολα» με τις πολύ δημόσιες θέσεις της αρραβωνιαστικιάς του υπέρ της ευαγγελικής Eκκλησίας.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η απόφαση να χωρίσουν ελήφθη από κοινού, ύστερα από μια συζήτηση που είχαν οι δυο τους την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας η Σμιθ εξομολογήθηκε στον Μέρντοκ ότι δεν αντέχει τη δημοσιότητα.

Ο Μέρντοκ πήρε πέρυσι διαζύγιο από την τέταρτη σύζυγό του, το μοντέλο και ηθοποιό Τζέρι Χολ, και πολύ σύντομα άρχισε να βγαίνει με την Σμιθ. Οι δύο τους έκαναν μαζί διακοπές στα Μπαρμπέιντος τον περασμένο Ιανουάριο.

Μετά τον αρραβώνα του, ο Μέρντοκ είπε: «Ημουν πολύ νευρικός. Φοβόμουν να ερωτευτώ, αλλά ήξερα ότι θα είναι η τελευταία μου φορά. Μακάρι να είναι. Είμαι ευτυχισμένος».

Πρόσθεσε ότι «και οι δύο θέλουμε να περάσουμε το δεύτερο μισό της ζωής μας μαζί». Φαίνεται όμως ότι όσο γρήγορα ερωτεύτηκε, τόσο γρήγορα του πέρασε.

Η Σμιθ και ο Μέρντοκ γνωρίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στους αμπελώνες του στην Καλιφόρνια. Η γνωριμία τους έγινε σε μια εκδήλωση, μόλις έναν μήνα μετά το διαζύγιο του Μέρντοκ με την Τζέρι Χολ.

Η Σμιθ είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό έργο της ως ιερέας της αστυνομίας. Η ίδια ανακάλυψε τον ευαγγελισμό μετά το τέλος του πρώτου γάμου της. Εχει πει στο παρελθόν ότι: «Καθώς άρχισα να περπατάω με τον Θεό, τα πράγματα του κόσμου μού φάνηκαν άσκοπα».

Περιέγραψε τη σχέση της με τον Μέρντοκ ως «δώρο από τον Θεό. Μιλάω τη γλώσσα του Ρούπερτ. Μοιραζόμαστε τις ίδιες πεποιθήσεις». Πρόσθεσε σε συνέντευξή της τον περασμένο μήνα: «Το να φτάνεις κοντά στο 70 σημαίνει ότι είσαι στο τελευταίο ημίχρονο. Περίμενα την κατάλληλη στιγμή. Οι φίλοι μου είναι χαρούμενοι για μένα».

Η Σμιθ εργάστηκε ως βοηθός οδοντιάτρου μετά την αποχώρησή της από το πανεπιστήμιο, στη συνέχεια έγινε μοντέλο, ραδιοφωνική παραγωγός και τραγουδίστρια. Εχει μιλήσει στο παρελθόν για έναν «κακοποιητικό» πρώτο γάμο με τον Τζον Χάντινγκτον, μεγιστάνα των σιδηροδρόμων, που την άφησε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, και για το ότι έμεινε άστεγη ένα διάστημα όταν έληξε ο γάμος της.

Στράφηκε στον χριστιανισμό και άρχισε να κηρύττει στον δρόμο στην Καλιφόρνια. Αργότερα παντρεύτηκε τον τραγουδιστή της κάντρι μουσικής Τσέστερ Σμιθ, κυκλοφορώντας ένα άλμπουμ μαζί του το 2005. Οταν εκείνος πέθανε, το 2008, κατέληξε σε δικαστική διαμάχη με τις θετές κόρες της για την περιουσία του.

Ο πρώτος γάμος του Μέρντοκ ήταν το 1956 με την αεροσυνοδό Πατρίσια Μπούκερ, μητέρα του μεγαλύτερου παιδιού του, της Προύντενς.

Το 1967 χώρισαν και την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Αννα Τορβ, με την οποία απέκτησε την Ελίζαμπεθ, τον Λάχλαν και τον Τζέιμς.

Ο γάμος τους έληξε το 1999 και 17 μέρες αργότερα ο Μέρντοκ παντρεύτηκε την Γουέντι Ντενγκ, δημοσιογράφο στις επιχειρήσεις του και κατά 38 χρόνια νεότερή του. Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες, την Γκρέις και την Κλόι. Ο Μέρντοκ ζήτησε διαζύγιο από την Ντενγκ το 2013 και το 2016 παντρεύτηκε την Χολ, κατά 25 χρόνια νεότερή του. Χώρισαν τον Αύγουστο του 2022.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...