383
Ο Ρουπακιάς στο Εφετείο Αθηνών | INTIMEnews

Ο Ρουπακιάς επιτέλους ενώπιον των φυσικών δικαστών του

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 09:33
Ο Ρουπακιάς στο Εφετείο Αθηνών
|INTIMEnews

Ο Ρουπακιάς επιτέλους ενώπιον των φυσικών δικαστών του

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 09:33

Η ώρα για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, να σταθεί ενώπιον των φυσικών δικαστών του, έφθασε.

Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον 34χρονο μουσικό αφαιρώντας του τη ζωή, απολογείται για την πράξη του στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Από την 18η Μαρτίου 2016, ημέρα Παρασκευή (2,5 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013) ο Ρουπακιάς παραμένει εκτός φυλακής, έπειτα από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την αποφυλάκισή του, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού, σύμφωνα με το νόμο, ορίου προσωρινής κράτησης.

Εκτοτε βρίσκεται  σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στις προηγούμενες καταθέσεις του, ο ίδιος έχει δηλώσει υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθεια να καλύψει την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης.

Πλήρη κάλυψη έχει δώσει και σε όλους τους συγκατηγορούμενούς του, εκτός από τον Γιώργο Δήμου, ο οποίος με τη σειρά του απολογούμενος έχει πει στο δικαστήριο ότι «δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του για να μη μιλήσει».

Οσο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, έχει πει: «Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».

Ο Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η μάνα του, Μάγδα Φύσσα, καλείται να αντέξει για μία ακόμη φορά να αντικρίσει στο δικαστήριο τον δολοφόνο του παιδιού της.

«Με μεγάλη ευκολία θα έκανα τον Ρουπακιά κομμάτια. Τώρα να μου τον δώσουν. Αρκεί να μου τον δώσουν. Να μου πουν πάρ’ τον και εγώ με μεγάλη ευκολία τον κομμάτιαζα. Και δεν θα είχα και τύψεις», είχε πει σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην ΕΡΤ. Η ίδια θεωρεί υποχρέωσή της να είναι στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. «Είμαι υποχρεωμένη να είμαι στη δικαστική αίθουσα, είμαι υποχρεωμένη για πολλούς να είμαι εκεί», έχει δηλώσει στον Νews 24/7.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...