704
Ο Ρονάλντο στον αγώνα της Αλ Νασρ με τη Θέλτα | Gualter Fatia/Getty Images

Ο Ρονάλντο είναι πάντα… ο Ρονάλντο

Sportscaster Sportscaster 18 Ιουλίου 2023, 15:16
Ο Ρονάλντο στον αγώνα της Αλ Νασρ με τη Θέλτα
|Gualter Fatia/Getty Images

Ο Ρονάλντο είναι πάντα… ο Ρονάλντο

Sportscaster Sportscaster 18 Ιουλίου 2023, 15:16

Στις 16 Ιουνίου, έπειτα από μια εβδομάδα κατά την οποία το όνομά του δεν έλειψε από τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών media -θα πάει ή δεν θα πάει αυτό το καλοκαίρι στη Ρεάλ Μαδρίτης;-, ο Κιλιάν Εμπαπέ εμφανίστηκε στο τερέν του «Εστάντιο Αλγκάρβε» στην Πορτογαλία για να ενισχύσει την εθνική του ομάδα, τη Γαλλία, στον χαμηλού ενδιαφέροντος αγώνα της εναντίον του Γιβραλτάρ, στα προκριματικά του Euro 2024.

Χθες (Δευτέρα), στο ίδιο γήπεδο, ο παιδικός ήρωας του γάλλου σούπερ-σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, έπαιξε σε ένα ακόμη πιο ασήμαντο ματς: μια φιλική αναμέτρηση της ομάδας του, Αλ Νασρ, με τη Θέλτα Βίγκο. Στις εξέδρες βρίσκονταν πάνω από 6.000 θεατές – σχεδόν διπλάσιοι από όσους συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι των φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμη και στα 38 του χρόνια, και παρά το γεγονός ότι απουσιάζει από την κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή εδώ και επτά μήνες, ο «CR7» εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη ατραξιόν των γηπέδων.

Δεν ήταν τόσο ο αριθμός των θεατών που προκάλεσε εντύπωση (αν και σε ένα τέτοιο ματς, σε «ουδέτερο» έδαφος, θα ήταν αναμενόμενο να μην υπάρχει ούτε ένας), όσο η σύνθεση του πλήθους. Πορτογάλοι, Ισπανοί, Αγγλοι και Γάλλοι, μεταξύ άλλων εθνικοτήτων. Κάποιοι φορούσαν φανέλες της Αλ Νασρ, χωρίς να είναι Σαουδάραβες. Αλλοι, της εθνικής Πορτογαλίας, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ή της Γιουβέντους. Συλλόγων με τους οποίους έχει συνδέσει το όνομά του. Επρόκειτο για ένα διεθνές ψηφιδωτό θαυμαστών του.

Εκεί βρισκόταν, όπως αναφέρει το Athletic, και ένας σωσίας του. Επίσης, ένας influencer του TikTok, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο οποίος τον ακολουθεί παντού και πάντα. Οι «φαν» του δεν πτοήθηκαν, που η Αλ Νασρ γνώρισε τη συντριβή (5-0). Η εξέδρα έκανε την ίδια ενθουσιώδη φασαρία όπως τότε, στις πιο ένδοξες μέρες του. Είκοσι λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, και ενώ η Θέλτα προηγείτο με 2-0, ο Κριστιάνο αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Κανείς δεν ασχολήθηκε, πλέον, με όσα συνέβαιναν στο χορτάρι. Οι θεατές, ιδίως οι μικρότερης ηλικίας, άρχισαν να μετακινούνται προς το μέρος του, καθώς πήγαινε να καθίσει δίπλα στους αναπληρωματικούς της ομάδας του. Αρκετοί κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα λατρείας, και έκαναν αγωνιώδεις προσπάθειες για να τραβήξουν την προσοχή του. Να τα διαβάσει.

Δεν ήταν όλα ρόδινα για τον Πορτογάλο μετά την άφιξή του στο Ριάντ, τον περασμένο Ιανουάριο. Δεν κατάφερε να «λάμψει» όσο θα περίμενε κανείς σε ένα τόσο χαμηλής ποιότητας πρωτάθλημα. Σκόραρε 14 γκολ σε 16 ματς, και στο τέλος η ομάδα του έχασε τον τίτλο, από την Αλ Ιτιχάντ. Οι Σαουδάραβες, όμως, είναι ενθουσιασμένοι με την παρουσία του. Τους αρκεί, που είναι «δικός τους». Είναι ένας από τους λόγους -ο άλλος είναι το χρήμα- για τους οποίους αυτό το καλοκαίρι διάσημοι παίκτες δέχτηκαν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε αυτήν την αμφιλεγόμενη χώρα: ο Μπενζεμά, ο Μπρόζοβιτς, ο Φιρμίνο, ο Καντέ, ο Ρούμπεν Νέβες, ο Ζότα… Και θα ακολουθήσουν αρκετοί ακόμη. Επιπλέον, υπό τις οδηγίες του ανθρώπου που τον πήγε στην Αλ Νασρ, ο σύλλογος έχει κάνει άλματα στον τομέα της οργάνωσης.

Ο Ρονάλντο αρνείται να παραδεχθεί ότι έκανε πισωγύρισμα στην καριέρα του. «Δεν πρόκειται να επιστρέψω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτή η πόρτα έχει κλείσει οριστικά για μένα. Εχει χάσει πολλή από την ποιότητά του. Μόνον η Πρέμιερ Λιγκ παραμένει πολύ ισχυρή. Σε ένα χρόνο η Saudi Pro League θα έχει ξεπεράσει την τουρκική και την ολλανδική λίγκα, ενώ είναι καλύτερη από το MLS», τόνισε αμέσως μετά το χθεσινό φιλικό ματς στην Πορτογαλία, και πρόσθεσε: «Οταν πήγα στη Γιουβέντους, η Serie A ήταν… νεκρή. Μόλις υπέγραψα, αναγεννήθηκε. Οπου πάει ο Κριστιάνο, προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Το MLS το ανέφερε, βεβαίως, για να υποβαθμίσει τη μετακίνηση του Λιονέλ Μέσι στην Ιντερ Μαϊάμι. Την ίδια στιγμή, διόλου τυχαία, παράγοντες της Αλ Νασρ έλεγαν στους εκπροσώπους των media ότι το πρώτο ποστάρισμα του Ρονάλντο με τη φανέλα της ομάδας τους, στο Instagram, έλαβε τα τριπλάσια «likes» σε σχέση με το αντίστοιχο του Μέσι, πριν από δυο μέρες. Και προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι ο ντόρος της υποδοχής του Αργεντινού στις ΗΠΑ, τους άφησε εντελώς αδιάφορους.

Εκτός από τον χαρακτήρα του Κριστιάνο, όμως, δεν αλλάζει και η τρομερή απήχηση που έχει στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό. Ακόμη και τώρα, που ο ήλιος του δύει στην εξορία της Μέσης Ανατολής. Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο θα πρέπει, κάποτε, να διερευνήσει η επιστήμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...