508
| REUTERS/CreativeProtagon

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποσύρεται και συζητά να στηρίξει -τι άλλο;- τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 09:09
| REUTERS/CreativeProtagon

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποσύρεται και συζητά να στηρίξει -τι άλλο;- τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 09:09

Το πολιτικό timing είναι προφανές: την ώρα που η Κάμαλα Χάρις, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, βγαίνει από το συνέδριο του Σικάγου με μεγάλη δυναμική εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ο αμφιλεγόμενος γόνος της μεγάλης πολιτικής δυναστείας του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι έτοιμος να στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ!

Οπως προφανής είναι και η σύνδεση του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ με τον Τραμπ: και οι δύο οπαδοί θεωριών συνωμοσίας και ό,τι σκοτεινότερου υπάρχει στην ψυχή της Αμερικής, σιγά μη δεν τα έβρισκαν σε μια προσπάθεια να αλλωθεί ο Λευκός Οίκος από το παράλογο.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν σίγουρα, την Τετάρτη, ότι ο γιος του θρυλικού RFK και ανιψιός του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, 35ου προέδρου των ΗΠΑ, είναι έτοιμος να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών όπου συμμετείχε ως ανεξάρτητος και να δηλώσει τη στήριξή του στον Τραμπ.

Ο παράταιρος κληρονόμος της πολιτικής δυναστείας των Κένεντι συγκέντρωνε αυτή την εβδομάδα περί το 8,7% των προθέσεων ψήφου, κατά δημοσκόπηση που δημοσίευσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Hill. Οπως έγραψαν οι New York Times και ανέφερε το CNN συζητά να ταχθεί υπέρ του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Καθώς αναγγέλλεται σκληρή και αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών, και τον Τραμπ, οι ψήφοι του Κένεντι ενδέχεται να αποδειχθούν κρίσιμες —ειδικά στις πολιτείες που θα κρίνουν την έκβαση της ψηφοφορίας—, σημειώνουν αναλυτές.

Ο «RFK Jr.», δικηγόρος ειδικευμένος στο περιβαλλοντικό δίκαιο, αντιεμβολιαστής κι οπαδός θεωριών συνωμοσίας, έχει αποκηρυχθεί από μεγάλο μέρος της οικογένειας Κένεντι.

Ο γιος του άλλοτε υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ -Μπόμπι- Κένεντι, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1968 κατά τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, και ανιψιός του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, που δολοφονήθηκε το 1963, μέχρι τώρα είχε σκοπό να είναι υποψήφιος σε τουλάχιστον 19 από τις 50 πολιτείες. Παρουσίαζε ως εδώ την υποψηφιότητά του ως εναλλακτική σε αυτές του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν.

Όμως οι προθέσεις ψήφου υπέρ του υποχώρησαν κάτω από το φράγμα του 10%, κατά πολλές δημοσκοπήσεις, μετά την αποχώρηση του προέδρου Μπάιντεν και αφού έγινε σαφές ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών θα είναι η Κάμαλα Χάρις.

Η ομάδα του ενημέρωσε πως ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζ. θα εκφωνήσει ομιλία αύριο Παρασκευή στην πολιτεία Αριζόνα, όπου σκοπεύει να μιλήσει επίσης σε προεκλογική εκδήλωση ο Τραμπ.

Η ομιλία του Κένεντι ακολουθεί τη δήλωση της υποψήφιας αντιπροέδρου του, Νικόλ Σάναχαν, η οποία σε συνέντευξή της την περασμένη Τρίτη αποκάλυψε ότι είναι προς συζήτηση μια συμμαχία με τον Τραμπ για να αποτραπεί ο «κίνδυνος» να κερδίσει τις εκλογές η Κάμαλα Χάρις.

Ο ίδιος ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί προχθές Τρίτη μέσω CNN ότι θα μπορούσε να αναθέσει ρόλο στην κυβέρνησή του στον κληρονόμο των Κένεντι εάν εκλεγεί.

«Είναι θαυμάσιος τύπος. Είναι πανέξυπνος τύπος», είπε ο Τραμπ. «Δεν ξέρω αν σκέφτεται να αποσυρθεί, αλλά εάν όντως το σκέφτεται, ασφαλώς θα ήμουν ανοικτός στην ιδέα» συμμαχίας, πρόσθεσε.

Αφού αποφάσισε να μην κατέβει στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος εξέτασε για κάποιο διάστημα το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα με το Κόμμα των Φιλελεύθερων, προτού τελικά αποφασίσει να κατέβει ως ανεξάρτητος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...