437
| REUTERS/CreativeProtagon

O Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ απολογείται για τη διαρροή ιδιωτικής συνομιλίας με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 13:45
|REUTERS/CreativeProtagon

O Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ απολογείται για τη διαρροή ιδιωτικής συνομιλίας με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 13:45

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ζήτησε συγγνώμη μετά τη διαρροή μιας τηλεφωνικής συνομιλίας τους, κατά την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ακούγεται να προσπαθεί να πείσει τον ανεξάρτητο προεδρικό υποψήφιο να τον υποστηρίξει.

«Θα ήθελα να κάνεις κάτι», ακούγεται να λέει ο Τραμπ σε βίντεο που διέρρευσε. «Και νομίζω ότι θα είναι τόσο καλό για σένα και τόσο σημαντικό για σένα. Και θα νικήσουμε».

Ο Κένεντι απαντά: «Ναι».

Ο Τραμπ και ο Κένεντι είναι πολιτικοί αντίπαλοι που κατά καιρούς έχουν ασκήσει σφοδρή κριτική ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Το βίντεο, σύμφωνα με το BBC, καταγράφηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου, μια ημέρα πριν από τη συνάντηση των δύο πολιτικών στο Μιλγουόκι του Γουισκόνσιν, όπου διεξάγεται το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, πυροδοτώντας εικασίες ότι ο Κένεντι θα μπορούσε να αποχωρήσει από την προεδρική κούρσα και να υποστηρίξει τον Τραμπ.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Κένεντι, Στέφανι Σπίαρ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα παραιτηθεί.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ έγραψε στο X την Τρίτη: «Οταν με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος Τραμπ, είχα βιντεογράφο (στο γραφείο). Επρεπε να είχα δώσει εντολή στον βιντεογράφο να σταματήσει αμέσως την βιντεοσκόπηση. Είμαι απογοητευμένος που αυτό δημοσιεύτηκε. Ζητώ συγγνώμη από τον πρόεδρο».

Ο γιος του Κένεντι, Ρόμπερτ Κένεντι ΙΙΙ, ήταν αυτός που ανήρτησε το υλικό στο Διαδίκτυο νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Ο νεότερος Κένεντι έγραψε στην ανάρτηση στο X ότι ήθελε να εκθέσει την «πραγματική γνώμη» του Τραμπ για τους εμβολιασμούς, αλλά διέγραψε γρήγορα το βίντεο.

Ο Τραμπ ακούγεται στο βίντεο να μιλάει σχετικά με ισχυρισμούς που αφορούν τους κινδύνους για την υγεία των παιδικών εμβολίων, μια μακροχρόνια ανησυχία του Κένεντι, την οποία η επιστημονική κοινότητα έχει χαρακτηρίσει ως παραπληροφόρηση.

«Συμφωνώ μαζί σου, φίλε. Κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτό το σύστημα και είναι θέμα του γιατρού που βρίσκει ο καθένας», ακούγεται να λέει ο Τραμπ.

Επίσης την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο γιος του πρώην προέδρου, ρωτήθηκε σχετικά με φήμες που θέλουν τον Κένεντι να ενώνει τις δυνάμεις του με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία. Μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Μιλγουόκι, ο γιος του Τραμπ είπε, «ίσως υπάρχει μια εξαιρετική θέση για αυτόν κάπου στην κυβέρνηση».

Ο Τραμπ Τζούνιορ διευκρίνισε ότι δεν είχε «εσωτερική πληροφόρηση για αυτό», αλλά ότι «θα ήθελε να το δει να συμβαίνει».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Κένεντι θα μπορούσε να «κλέψει» εξίσου ψήφους από τον Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...