1638
O Ράσελ Κρόου, κάτοχος Οσκαρ για την ερμηνεία του στο χολιγουντιανό φιλμ «Gladiator» (2000) θέλει τώρα να μεταφέρει την κινηματογραφική βιομηχανία... Down Under | EPA/CreativeProtagon

O Ράσελ Κρόου άφησε το Hollywood και δημιουργεί το… Aussiewood

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 16:20
O Ράσελ Κρόου, κάτοχος Οσκαρ για την ερμηνεία του στο χολιγουντιανό φιλμ «Gladiator» (2000) θέλει τώρα να μεταφέρει την κινηματογραφική βιομηχανία... Down Under
|EPA/CreativeProtagon

O Ράσελ Κρόου άφησε το Hollywood και δημιουργεί το… Aussiewood

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2021, 16:20

Ο  Ράσελ Κρόου, ο οποίος ζει στο Σίδνεϊ, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ένα νέο συγκρότημα κινηματογραφικών στούντιο, καθώς όλο και περισσότεροι διεθνείς σκηνοθέτες και ηθοποιοί συγκεντρώνονται στην Αυστραλία για τα γυρίσματα μιας σειράς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Κορυφαίοι σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Τομ Χανκς, η Νικόλ Κίντμαν και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, έχουν βρεθεί ήδη στην Αυστραλία ή πρόκειται σύντομα να ξαναπάνε για νέα γυρίσματα.

Μιλώντας  για το στούντιο, το οποίο έχει ήδη σχεδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του, ο βραβευμένος με Οσκαρ 57χρονος ηθοποιός είπε: «Εδώ και χρόνια σκέφτομαι πώς θα μπορούσα να συνδυάσω τη δουλειά μου με το μέρος που ζω».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Roberts (@juliaroberts)

Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Ντάνιελ Μόντερ γιόρτασαν 18 χρόνια γάμου με ένα φιλί

Ο νεοζηλανδός σταρ θέλει να δημιουργήσει ένα τεράστιο συγκρότημα όπου θα μπορούν να ζουν οι ηθοποιοί μαζί με τις οικογένειές τους, κατά τη διάρκεια της παραγωγής ταινιών. Στις εγκαταστάσεις του νέου στούντιο, λοιπόν, θα περιλαμβάνεται και ένα πολυτελές θέρετρο διακοπών 400 στρεμμάτων. Θα δημιουργηθεί έτσι το «Χόλιγουντ των Οσις« (Aussieswood).

Το στούντιο θα κοστίσει περίπου 440 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (περίπου 300 εκατ. ευρώ), και θα χτιστεί 530 χλμ βόρεια του Σίδνεϊ κοντά στην πόλη Κοφς Χάρμπορ. Το θέρετρο βρίσκεται μεταξύ του Σίδνεϊ και του γραφικού Μπάιρον Μπέι, της γραφικής παραθαλάσσιας πόλης με τις απέραντες αμμουδιές στη Νέα Νότια Ουαλία, την πιο παλιά πολιτεία της Αυστραλίας, που τελευταία προσελκύει πολλούς σταρ του Χόλιγουντ. Το μέρος έχει γίνει επίσης γνωστό μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της κοινότητας, οι οποίοι, όπως γράφει ο Guardian, φοβούνται ότι η σειρά «Byron Baes» του Netflix -ένα reality για τους influencers, που κατακλύζουν το Μπάιρον Μπέι- θα καταστρέψει τελικά τον παραδεισένιο τόπο τους.

Η μαγευτική φύση του Μπάιρον Μπέι γοητεύει στους διεθνείς σταρ

Ο Κρόου, ο οποίος έχει ένα κτήμα στη γειτονικό χωριό Νάνα Γκλεν, δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις του στούντιο θα προσφέρονται  για τα γυρίσματα ενός μεγάλου αριθμού κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στην περιοχή. Θα παρέχουν επίσης εγκαταστάσεις για τις εργασίες πριν και μετά την παραγωγή.

Η μεγαλύτερη μονάδα κινηματογραφικών παραγωγών της Αυστραλίας, τα Fox Studios του Σίδνεϊ, εκτείνεται σε μια έκταση 130 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, και προς το παρόν έχει καταληφθεί πλήρως από τη Marvel για τα γυρίσματα των νέων ταινιών της, και το «Mad Max: Furiosa»της Warner Bros -με την Ανια Τέιλορ Τζόι στον πρωταγωνιστικό ρόλο- το prequel της ταινίας «Mad Max: Fury Road», που θα γυριστεί του χρόνου από τον Αυστραλό σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ.

Σίριαλ για το Γουότεργκεϊτ

Εν τω μεταξύ σύντομα αναμένεται να φτάσουν στην Αυστραλία για γυρίσματα -μεταξύ άλλων- οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Σον Πεν, ενώ η Τζούλια Ρόμπερτς είναι ήδη εκεί. Ο Πεν και η Ρόμπερτς θα παίξουν στη νέα σειρά «Gaslit» με θέμα το Γουότεργκεϊτ, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της αμερικανικής ιστορίας, η παραγωγή της οποίας έχει ήδη αρχίσει  και οι πλατφόρμες streaming ερίζουν για το ποια θα αποκτήσει τα δικαιώματα. Η Ρόμπερτς, εξάλλου, ζει με τον σύζυγό της, κινηματογραφιστή Ντάνιελ Μόντερ, και τα τρία παιδιά τους, στην περιοχή Νορθ Σορ του Σίδνεϊ. Και στη συνέχεια πρόκειται να γυρίσει στην Αυστραλία τη ρομαντική κωμωδία «Ticket to Paradise» με συμπρωταγωνιστή τον Κλούνεϊ.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα πάει στην Αυστραλία για τα γυρίσματα μιας ρομαντικής κωμωδίας

Η Αυστραλία αποδείχτηκε ελκυστική για παραγωγούς και σκηνοθέτες από τότε που άρχισε η πανδημία του κορονοϊού. Θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες τοποθεσίες στον κόσμο για γυρίσματα ταινιών, επειδή κατόρθωσε να έχει λιγότερους από 1000 θανάτους ενώ (σε μεγάλο βαθμό) δεν επιβάλλονται περιορισμοί στις μετακινήσεις ή μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Ο Ράσελ Κρόου, πρωταγωνιστής επιτυχημένων ταινιών όπως «Ο Μονομάχος» (2000) και «Ενας υπέροχος άνθρωπος» (2001), στηρίζει με ενθουσιασμό το project της δημιουργίας του νέου κινηματογραφικού στούντιο: «Η ευκαιρία να χτιστεί μια εγκατάσταση όπως αυτή δίνει  στην κοινότητα την ευκαιρία να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, μάλιστα όχι απλά θέσεις εργασίας, αλλά πραγματικά επαγγέλματα και σταδιοδρομίες», δήλωσε.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων στούντιο και των καταλυμάτων για τους ηθοποιούς. Προς το παρόν, καθώς τα Fox Studios στο Σίδνεϊ είναι κλεισμένα για τα επόμενα δύο χρόνια, οι κινηματογραφιστές χρησιμοποιούν για τα γυρίσματα αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...