305
Η ελληνική σημαία στο Blair House και το σύντομο τετ α τετ με τον νέο αμερικανό πρεσβευτή Τζορτζ Τσούνη | facebook.com/USEmbassyAthens

O Πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον: Πρώτη υποδοχή στο Blair House – συνέχεια στο «Morning Joe» του MSNBC

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 14:00
Η ελληνική σημαία στο Blair House και το σύντομο τετ α τετ με τον νέο αμερικανό πρεσβευτή Τζορτζ Τσούνη
|facebook.com/USEmbassyAthens

O Πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον: Πρώτη υποδοχή στο Blair House – συνέχεια στο «Morning Joe» του MSNBC

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 14:00

Στο Blair House, τον επίσημο ξενώνα δίπλα από τον Λευκό Οίκο, όπου φιλοξενούνται οι προσκεκλημένοι του εκάστοτε αμερικανού προέδρου, ολοκληρώθηκε η πρώτη υποδοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπόλοιπων μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Επί τη υποδοχής, ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.

«Καλωσορίσατε πρωθυπουργέ! Ο αμερικανός πρέσβευτής στην Ελλάδα τον υποδέχτηκε στην Ουάσινγκτον και το Blair House, στο οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για μια επιτυχημένη επίσκεψη», έγραψε στο θερμό της καλωσόρισμα η αμερικανική πρεσβεία, επισυνάπτοντας φωτογραφίες από την υποδοχή Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον.

Το τετ α τετ του Πρωθυπουργού με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν – υπενθυμίζεται-  είναι προγραμματισμένο για στις 22:30 (ώρα Ελλάδος). Ακολούθως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του ίδιου και της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο -η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο του 2020 επί προεδρίας Τραμπ-  με διπλωματικές πηγές να σημειώνουν ότι πρόκειται για μία επίσκεψη «σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και το υψηλό κύρος που απολαμβάνει η χώρα μας ως απόρροια των πολιτικών που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση από την έναρξη της θητείας της».

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα ξεκίνησε στις 14.30 (ώρα Ελλάδος) με συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή «Morning Joe» του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC (φωτογραφία κάτω)

Εικόνα

Στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ντέιβιντ Ιγκνάσιους, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υφυπουργός Κώστας Φραγκογιάννης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...