388
Εγκεκριμένο από τον Ιμράν Χαν ήταν το περιεχόμενο του βίντεο με την ομιλία... του Ιμράν Χαν | Shutterstock

O πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν «απέδρασε» με τη βοήθεια της ΤΝ

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 17:44
Εγκεκριμένο από τον Ιμράν Χαν ήταν το περιεχόμενο του βίντεο με την ομιλία... του Ιμράν Χαν
|Shutterstock

O πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν «απέδρασε» με τη βοήθεια της ΤΝ

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 17:44

Ο φυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν δεν έχει δικαίωμα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, ωστόσο η Τεχνητή Νοημοσύνη τον βοήθησε να απευθυνθεί στους οπαδούς του κόμματός του.

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου, ο Χαν ενέκρινε ένα γραπτό κείμενο και στη συνέχεια τεχνολογία ΤΝ τοποθέτησε τη φωνή και την εικόνα του, επιτρέποντάς του έτσι να εμφανισθεί σε μια online κομματική συγκέντρωση.

Το βίντεο είχε περίπου 1,5 εκατ. προβολές, αν και, όπως καταγγέλλεται, τη στιγμή που γινόταν η προβολή εμφανίστηκαν προβλήματα στις συνδέσεις του ίντερνετ στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα το βίντεο να προβληθεί με αρκετές διακοπές.

Ο Μαλαχάτ Ομπάιντ, εκπρόσωπος της της εθνικής ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν, αναγνώρισε την «επιβράδυνση» του διαδικτύου σε ορισμένες περιοχές της χώρας και είπε ότι το θέμα θα διερευνηθεί.

«Το κόμμα μας, το PTI, δεν επιτρέπεται να κάνει εκστρατείες και συγκεντρώσεις, οι άνθρωποί μας απάγονται και τα μέλη των οικογενειών τους παρενοχλούνται» είπε ο Χαν, προτρέποντας τους Πακιστανούς να πάνε να ψηφίσουν μαζικά την ημέρα των εκλογών, τον προσεχή Φεβρουάριο.

Ο πρώην σταρ του κρίκετ παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα και το κόμμα του είναι η μεγαλύτερη εθνική πολιτική δύναμη, σύμφωνα με δημόσιες δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες.

«Εφόσον το PTI υφίσταται μια μαζική καταστολή, με τον ηγέτη του να είναι κλειδωμένος στη φυλακή, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερο να ενθαρρύνουμε τους ψηφοφόρους με κάτι που προέρχεται απευθείας από τον κύριο Χαν: ένα βίντεο ΤΝ με το περιεχόμενό του εγκεκριμένο από τον κύριο Χαν» δήλωσε στους Times ο σύμβουλός του Ζουλικφάρ Μπουχάρι.

Τα αποτελέσματα των εκλογών σπανίως γίνονται αποδεκτά από όλα τα βασικά κόμματα και τους υποστηρικτές τους στο Πακιστάν, και οι αντιλήψεις περί μεροληψίας θα μπορούσαν να ρίξουν περαιτέρω σκιά στην αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας φυλακίστηκε τον Αύγουστο με κατηγορίες για διαφθορά. Οι εργαζόμενοι του PTI αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κόμμα και χιλιάδες μέλη του, συμπεριλαμβανομένης της ανώτερης ηγεσίας, έχουν συλληφθεί από τον Μάιο.

Ο 70χρονος Χαν εκδιώχθηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους μέσω κοινοβουλευτικής ψήφου δυσπιστίας. Πραγματοποιούσε εκστρατεία σε όλη τη χώρα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά την απομάκρυνσή του. Φυλακίστηκε στις 5 Αυγούστου με την κατηγορία της διαφθοράς. Ο Μπουχάρι είπε ότι «το κόμμα αντιμετωπίζει φρικαλεότητες» που προκλήθηκαν από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση «η οποία έχει εντολή μόνο για ομαλή μετάβαση της εξουσίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...