198
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σαρλ Μισέλ πριν από το δείπνο εργασίας στις Βρυξέλλες | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στο επίκεντρο του δείπνου Μητσοτάκη – Σαρλ Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 08:53
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σαρλ Μισέλ πριν από το δείπνο εργασίας στις Βρυξέλλες
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στο επίκεντρο του δείπνου Μητσοτάκη – Σαρλ Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 08:53

Ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα είχε η ατζέντα της συνομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός παρακάθησε σε δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο του Συμβουλίου λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, τα δυτικά Βαλκάνια και η διεύρυνση της ΕΕ, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε μάλιστα ο πρώτος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της ΕΕ που συνάντησε ο Σαρλ Μισέλ εν όψει του νέου Προγράμματος.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για τους πόρους που θα λάβει η Ελλάδα για την περίοδο 2021-2027.

«Στόχος του Πρωθυπουργού είναι η Ελλάδα να ισορροπήσει ανάμεσα στις χώρες της συνοχής και στους καθαρούς συνεισφορείς, σε ένα περιβάλλον σκληρής διαπραγμάτευσης», ανέφεραν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Οι ίδιες εκτιμούν ότι, με αυτά τα δεδομένα, η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο Σαρλ Μισέλ έχει αναλάβει να διαχειριστεί την εξεύρεση των λεπτών ισορροπιών για τον προϋπολογισμό, πραγματοποιώντας διμερείς επαφές με τους ηγέτες των 27 κρατών-μελών.

Σημειώνεται ότι ειδικά για τον προϋπολογισμό θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 20 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...