227
Ο Τζεφ Μπρίτζες ως «Μεγάλος Λεμπόφσκι» στην ομώνυμη ταινία των αδελφών Κόεν | IMDB

O πραγματικός «Dude» από την ταινία «Μεγάλος Λεμπόφσκι» περνά δύσκολες ώρες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 21:49
Ο Τζεφ Μπρίτζες ως «Μεγάλος Λεμπόφσκι» στην ομώνυμη ταινία των αδελφών Κόεν
|IMDB

O πραγματικός «Dude» από την ταινία «Μεγάλος Λεμπόφσκι» περνά δύσκολες ώρες

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 21:49

Τον λένε Τζεφ Ντόουντ και το όνομα του μπορεί να μην σας λέει πολλά, όπως είναι ένας θρυλικός ανεξάρτητος παραγωγός του Χόλιγουντ, καθώς και η βασική έμπνευση για τον διάσημο χαρακτήρα του «Dude» που ερμήνευσε ο Τζεφ Μπρίτζες στην ταινία «Μεγάλος Λεμπόφσκι» των αδελφών Κόεν.

Ο Ντόουντ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και για τον λόγο αυτόν πριν από μερικές ημέρες ξεκίνησε μια «Go Fund Me» εκστρατεία οικονομικής του ενίσχυσης.

Η καμπάνια έχει θέσει ως σκοπό να συγκεντρωθούν τα 25.000 δολάρια που απαιτούνται για να εξοφληθούν λογαριασμοί και ιατρικές εξετάσεις του 70χρονου Τζεφ, ο οποίος μετά από σοβαρές επιπλοκές στη διπλή εγχείρηση κήλης που υποβλήθηκε στα τέλη του Φλεβάρη, είναι ακόμα κλινήρης και ανήμπορος να εργαστεί προκειμένου να πληρώσει το κόστος της νοσηλείας και της αποκατάστασής του.

Οι δυο Dude μαζί: Τζεφ Μπρίτζες και Τζεφ Ντόουντ (δεξιά)

O Ντόουντ, φίλος και συνεργάτης του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στη δημιουργία του Φεστιβάλ του Σάντανς, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο «εναλλακτικό» Χόλιγουντ, γι’ αυτό και οι Κόεν στήριξαν τον χαρακτήρα του Dude πάνω στην – πάντα χαλαρή – προσωπικότητά του.

Ο Τζεφ ήταν ένας από τους αποκαλούμενους «Επτά του Σιάτλ» (The Seattle Seven) που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία ως βασικοί υποκινητές των βίαιων διαδηλώσεων που είχαν γίνει στην πόλη κατά του πολέμου στο Βιετνάμ το 1970.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...