226
Παιδιά από την Ουκρανία, που επιστρέφουν στο Κίεβο μετά την παράνομη μετακίνησή τους στη Ρωσία | REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ο Πούτιν συνεχίζει το παιδομάζωμα: «Φιλοξενούμε» 700.000 παιδιά από την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2023, 10:56
Παιδιά από την Ουκρανία, που επιστρέφουν στο Κίεβο μετά την παράνομη μετακίνησή τους στη Ρωσία
|REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ο Πούτιν συνεχίζει το παιδομάζωμα: «Φιλοξενούμε» 700.000 παιδιά από την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2023, 10:56

Οι αρχές της Ρωσίας έχουν μεταφέρει περίπου 700.000 παιδιά από τις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας στη δική τους επικράτεια, ανέφερε την Κυριακή το βράδυ ο Γκριγκόρι Καράσιν, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Ανω Βουλή).

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα «τελευταία χρόνια», κάπου «700.000 παιδιά βρήκαν καταφύγιο σ’ εμάς, γλίτωσαν από τους βομβαρδισμούς στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας».

Η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία έχει σκοπό να προστατευθούν ορφανά και παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί σε εμπόλεμες ζώνες.

Το Κίεβο καταγγέλλει πως τα παιδιά αυτά απήχθησαν και απελάθηκαν παράνομα.

Οι ΗΠΑ λένε πως χιλιάδες παιδιά απομακρύνθηκαν εξαναγκαστικά από τα σπίτια τους.

Επικεφαλής της επιχείρησης από την πλευρά του Κρεμλίνου, είναι η Μαρία Λβόβα-Μπελόβα, η οποία πρόσφατα συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Βατικανού, που της μετέφερε τις ανησυχίες του πάπα Φραγκίσκου για τις μετακινήσεις παιδιών.

Η Μαρία Λβόβα-Μπελόβα συνάντησε τον Ματέο Ζούπι, εκπρόσωπο του πάπα, στη Μόσχα, την περασμένη εβδομάδα – Russian Presidential Commissioner for Children’s Rights/Handout via REUTERS

Το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, έγινε τους πρώτους μήνες μετά τη ρωσική εισβολή.

Τον Ιούλιο του 2022, η Ουάσιγκτον υπολόγιζε ότι Ρωσία «απέλασε εξαναγκαστικά» 260.000 παιδιά από την Ουκρανία. Το ουκρανικό υπουργείο Επανένωσης των Κατεχομένων Περιοχών υπολογίζει πως 19.492 παιδιά θεωρείται επί του παρόντος πως έχουν απελαθεί παράνομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...