185
Μακρόν και Πούτιν στο περιθώριο του G20 στο Μπουένος Αϊρες. Στο χέρι του ρώσου προέδρου ένα χαρτί | MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

Ο Πούτιν σχεδίασε σε χαρτί την κρίση στην Αζοφική Θάλασσα για να πείσει τον Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2018, 10:09
Μακρόν και Πούτιν στο περιθώριο του G20 στο Μπουένος Αϊρες. Στο χέρι του ρώσου προέδρου ένα χαρτί
|MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL

Ο Πούτιν σχεδίασε σε χαρτί την κρίση στην Αζοφική Θάλασσα για να πείσει τον Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2018, 10:09

Σχεδιάζοντας σε μια λευκή κόλλα έναν χάρτη της Αζοφικής Θάλασσας και των στενών του Κερτς, επίκεντρο της νέας ρωσο-ουκρανικής κρίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσπάθησε να πείσει τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τη συμπεριφορά της Μόσχας στην κρίση με το Κίεβο.

Πούτιν και Μακρόν συνομίλησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Αϊρες επί 20 λεπτά για την πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία. Θέλοντας να εξηγήσει τη στάση της Μόσχας ο Πούτιν έβγαλε ένα λευκό φύλλο χαρτιού και άρχισε να σχεδιάζει τον χάρτη της Αζοφικής Θάλασσας και το στενό του Κερτς.

Στη συνέχεια, ο ρώσος πρόεδρος ζωγράφισε την πορεία των ουκρανικών σκαφών. Η Μόσχα κατηγορεί τα ουκρανικά σκάφη ότι διείσδυσαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

«Ο Πούτιν εξήγησε την έκδοχή του για το περιστατικό, για το οποίο χρειάστηκε περίπου δέκα λεπτά», δήλωσε ένας γάλλος διπλωμάτης.

Ο Μακρόν τόνισε στη συνάντηση με τον Πούτιν ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσει μια «φάση εκτόνωσης ». Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται οι αναγκαίες χειρονομίες, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, προτού αναλάβει τον ρώσο πρόεδρο η Ανγκελα Μέρκελ η οποία έφθασε στο Μπουένος Αϊρες με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της γνωστής περιπέτειας με το αεροσκάφος της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...