323
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού περνά χρόνο στο δάσος της Σιβηρικής Τάιγκα, σε ένα διάλειμμα από τις κρατικές υποθέσεις ενόψει και των γενεθλίων του, τον Οκτώβριο του 2019 | Photo by KREMLIN PRESS SERVICE / HANDOUT/Anadolu Agency/Getty Images

Ο Πούτιν «στέλνει» τους επίδοξους παραθεριστές στη Σιβηρία

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 21:00
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού περνά χρόνο στο δάσος της Σιβηρικής Τάιγκα, σε ένα διάλειμμα από τις κρατικές υποθέσεις ενόψει και των γενεθλίων του, τον Οκτώβριο του 2019
|Photo by KREMLIN PRESS SERVICE / HANDOUT/Anadolu Agency/Getty Images

Ο Πούτιν «στέλνει» τους επίδοξους παραθεριστές στη Σιβηρία

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 21:00

Την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματα του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις αχανείς ερημιές της Σιβηρίας θα έχουν οι Ρώσοι που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα, περιλαμβανομένων των απαγορεύσεων πτήσεων, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Rostourism, η κρατική υπηρεσία τουρισμού, έκανε γνωστό ότι λανσάρει ένα πακέτο διακοπών που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες «στα μέρη όπου ο πρόεδρος αγαπά να χαλαρώνει».

Το πακέτο «Siberian Holidays» περιλαμβάνει μία μεγάλη περιοδεία στην περιοχή Κρασνογιάρσκ, καθώς και στις απομακρυσμένες επαρχίες Κακασίγια και Τουβά, σε μία πορεία περί τα 1.200 χιλιόμετρα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα δουν προϊστορικούς τάφους, ιερές τοποθεσίες και έναν τεράστιο υδροηλεκτρικό σταθμό, μεταξύ άλλων, ενώ διαρκεί οκτώ ημέρες, σύμφωνα με τους Times.

Ο Πούτιν έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στις περιοχές αυτές για ψάρεμα ή για πεζοπορία, συχνά συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού.

Μόλις πέρυσι ο Πούτιν, στα 69 του, και ο Σοϊγκού, 67 ετών, δείπνησαν σε χιονισμένο ξέφωτο ενός δάσους με το μενού να περιλαμβάνει λουκάνικα, ντομάτες, αγγούρια και ραπανάκια, σερβιρισμένα σε ένα πρόχειρο τραπέζι, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί – το Κρεμλίνο δίνει συχνά στη δημοσιότητα πλάνα από τις εξορμήσεις του ρώσου προέδρου.

Το τουριστικό πρακτορείο επισήμανε, βέβαια, ότι οι παραθεριστές δεν πρέπει να αναμένουν να επισκεφθούν τα ακριβή σημεία τα οποία επισκέφθηκαν ο Πούτιν και ο Σόιγκου, για παράδειγμα, καθώς το Κρεμλίνο δεν γνωστοποιεί τις τοποθεσίες όπου ο Πούτιν κάνει διακοπές.

Πρόκειται, πάντως, για μία ιδιαίτερη διαδρομή, «αντίστοιχη της οποίας δεν υπάρχει», σύμφωνα με την επικεφαλής της Rostourism Ζαρίνα Ντογκούζοβα.

Τα εν λόγω πακέτα εκδρομών κοστίζουν έως και 90.000 ρούβλια (1.600 ευρώ) το άτομο, σύμφωνα, πάντα, με τη βρετανική εφημερίδα.

Σημειώνεται πως αν και δεν απαγορεύονται οι διακοπές στην Ευρώπη για τους ρώσους πολίτες, οι απαγορεύσεις πτήσεων συνεπάγονται περισσότερο χρόνο και ταλαιπωρία κατά το ταξίδι τους, όπως και περισσότερα έξοδα, καθώς, όσοι το επιθυμούν, θα πρέπει να πετάξουν στον επιθυμητό προορισμό μέσω τρίτων χωρών όπως η Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...