267
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιόγεβ, στην Τασκένδη, την Τρίτη | Sputnik/Sergey Bobylev/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν κοροϊδεύει τον Στόλτενμπεργκ: Πάσχει από «άνοια»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2024, 17:55
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιόγεβ, στην Τασκένδη, την Τρίτη
|Sputnik/Sergey Bobylev/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν κοροϊδεύει τον Στόλτενμπεργκ: Πάσχει από «άνοια»

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2024, 17:55

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χλεύασε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, λέγοντας ότι πάσχει από «άνοια».

«Τον θυμάμαι όταν ήταν πρωθυπουργός (της Νορβηγίας) και δεν έπασχε ακόμη από άνοια», δήλωσε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου, σε συνέντευξη Τύπου στο Ουζμπεκιστάν, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

Σε δηλώσεις του, όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, ο ρώσος πρόεδρος απάντησε σε ερώτηση για την πρόταση του Στόλτενμπεργκ να χρησιμοποιούνται τα δυτικά όπλα από τους Ουκρανούς για να πλήξουν στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Η ηγεσία του ΝΑΤΟ «πρέπει να καταλάβει “με τι παίζει”», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

«Η συνεχής κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία από τις δυτικές χώρες μπορεί να έχει συνέπειες, θυμηθείτε μόνο την πυρηνική ισορροπία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ», τόνισε.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι τυχόν αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα ήταν «ένα ακόμη βήμα προς τη σύγκρουση στην Ευρώπη και έναν παγκόσμιο πόλεμο».

Τα όπλα υψηλής ακριβείας που προμηθεύει η Δύση στην Ουκρανία λειτουργούν από «εκπαιδευτές με τη μορφή μισθοφόρων», είπε επίσης και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα κάνει «ό,τι κρίνει σκόπιμο, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο έδαφος της Ουκρανίας».

Ο Πούτιν απείλησε ότι αν πολωνοί στρατιώτες σταλούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν (κάτι που δεν απέκλεισε η πολωνική κυβέρνηση), δεν θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Αν κάποια στρατεύματα από ευρωπαϊκές χώρες φτάσουν μαζί με τους Πολωνούς, κάποιοι θα επιστρέψουν, οι Πολωνοί ποτέ», είπε.

Ο ρώσος πρόεδρος υπέδειξε επίσης στο Κίεβο να προχωρήσει στη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο του 2024, καθώς έληξε η πενταετής θητεία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ομως, οι εκλογές έχουν αναβληθεί επ’αόριστον διότι βρίσκεται σε ισχύ στρατιωτικός νόμος, λόγω της ρωσικής εισβολής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...