350
| CreativeProtagon

«Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για την παγκόσμια πείνα»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 09:00
|CreativeProtagon

«Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για την παγκόσμια πείνα»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2022, 09:00

Αρθρο που καυτηριάζει την τακτική του Πούτιν στην Ουκρανία αναφορικά με τα σιτηρά δημοσίευσε η Repubblica – το υπογράφει ο παλαίμαχος Φούριο Κολόμπο, πρώην στέλεχος της πάλαι ποτέ «ευρωκομμουνιστικής» L’Unità και πολιτικός, ο οποίος δεν δίστασε να παρομοιάσει τον ρώσο πρόεδρο με τον Τζένγκις Χαν («δεν θα ξαναφυτρώσει χορτάρι εκεί απ’ όπου πέρασε»).

Γιατί; Οχι μόνο για την ανθρωπιστική καταστροφή στο πεδίο, αλλά και για την υπονόμευση της αλυσίδας εφοδιασμού των αλεύρων.

Το κείμενο τιτλοφορείται «Ο Πούτιν στον πόλεμο του σιταριού» και διέπεται από απέχθεια για τη «θηριώδη στρατιωτική τακτική» της Ρωσίας που αποβλέπει «στο να μην είναι ποτέ ξανά δυνατή η συγκομιδή σιτηρών στην Ουκρανία». Βαθμηδόν στις αράδες του Κολόμπο ο Πούτιν ανέπτυξε τις ιδιότητες του απόλυτου άρχοντα πάνω στη ζωή και στον θάνατο: «Θέλει να επιβληθεί σαν Θεός» έγραψε ο Κολόμπο.

Επειτα από μία σύντομη γενική εισαγωγή για τον ανθρωποκτόνο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο («ενίοτε και με βόμβες φωσφόρου»), ο αρθρογράφος πέρασε στο θέμα του. Η βασική καταγγελία του κειμένου είναι η εξής: «Καίγοντας τη γη και κλείνοντας τα λιμάνια, ο λιμός φθάνει σε μακρινά μέρη, τελείως αποσυνδεδεμένα από τα στρατιωτικά συμφέροντα του Πούτιν».

Ο αρθρογράφος θυμίζει τους «αθώους ανθρώπους που καταδικάζονται σε πείνα» στην άλλη άκρη της Γης, στην Αφρική, στη Μέση Ανατολή, αφού «οι χώρες εκεί μένουν χωρίς ψωμί». Το «διεστραμμένο παγκόσμιο σχέδιο» του Πούτιν είναι να μείνει ο κόσμος όλος χωρίς ψωμί έγραψε ο Κολόμπο. Και για αυτό «υπάρχουν σοβαρά προειδοποιητικά σημάδια». 

Γιατί διαπράττει αυτό το έγκλημα ο «τσάρος»; Διότι «αυτός είναι ο τρόπος του ώστε να αναιρέσει κάθε πιθανή παγκόσμια τάξη μη ελεγχόμενη από τη Ρωσία».

Κατά τον Κολόμπο, η «επιβράδυνση του πολέμου» είναι σκόπιμη, από πλευράς Ρωσίας φυσικά, αφού «θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε να συντρίψει την Ουκρανία και τη σοδειά της που μέχρι πρόσφατα τάιζε τον κόσμο», ωστόσο διευκολύνεται και από τον «πεισματικό πόλεμο του Ζελένσκι» και από τις ΗΠΑ: «Η Αμερική του Μπάιντεν φαίνεται ότι δεν έχει δώσει ακόμη όλη την απαραίτητη προσοχή στον κόσμο που ο Πούτιν θέλει να αφήσει χωρίς σιτάρι και ψωμί».

Ετσι ο Κολόμπο δεν ανέφερε μεν, ωστόσο υπαινίχθηκε την ανάγκη παρέμβασης των ΗΠΑ ώστε να τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...