569
Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο οικονομικού φόρουμ στη ρωσική Απω Ανατολή | Kirill Kazachkov/Roscongress Foundation via REUTERS

Ο Πούτιν δηλώνει πως… στηρίζει την Κάμαλα Χάρις γιατί το γέλιο της είναι μεταδοτικό

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 22:57
Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο οικονομικού φόρουμ στη ρωσική Απω Ανατολή
|Kirill Kazachkov/Roscongress Foundation via REUTERS

Ο Πούτιν δηλώνει πως… στηρίζει την Κάμαλα Χάρις γιατί το γέλιο της είναι μεταδοτικό

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2024, 22:57

Η Ρωσία επιθυμεί μία νίκη της Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη, μόλις μία ημέρα αφότου η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιχειρεί να επηρεάσει την κρίσιμη αναμέτρηση του Νοεμβρίου, επικαλούμενος το «μεταδοτικό» γέλιο της ως λόγο για να την προτιμήσει έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για ένα σαφώς σαρκαστικό σχόλιο του ρώσου προέδρου λίγους μήνες αφότου είχε δηλώσει πως προτιμά να βρίσκεται στην προεδρία των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν και όχι ο Ντόναλντ Τραμπ, επειδή ο πρώτος είναι ένας πιο προβλέψιμος «παλαιάς σχολής» πολιτικός. Και εκείνη η τοποθέτηση του Πούτιν, προτού ο Μπαίντεν ανακοινώσει πως δεν θα κατέλθει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, είχε θεωρηθεί ευρέως πως δεν αντανακλούσε τις πραγματικές βλέψεις του Κρεμλίνου.

Απαντώντας, λοιπόν, σε ερώτηση για το πώς βλέπει τις εκλογές τώρα, ο ρώσος πρόεδρος είπε αρχικά πως πρόκειται για «επιλογή του αμερικανικού λαού».

Ομως συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Μπάιντεν, ο οποίος συνέστησε στους υποστηρικτές του να στηρίξουν την υποψήφια των Δημοκρατικών. «Θα κάνουμε το ίδιο, θα την υποστηρίξουμε».

Αναπτύσσοντας την άποψή του για τη Χάρις, ο Πούτιν είπε ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ «γελάει τόσο εκφραστικά και μεταδοτικά», γεγονός που «σημαίνει ότι όλα είναι μια χαρά μαζί της».

Αξίζει να αναφερθεί πως Ντόναλντ Τραμπ –του οποίου η καμπάνια μόνο εύθυμο κλίμα δεν αποπνέει– έχει βάλει στο στόχαστρο το γέλιο της αντιπάλου του, λέγοντας πως η Χάρις «έχει το γέλιο μιας παρανοϊκής»!

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο ενός οικονομικού φόρουμ που διεξάγεται στη ρωσική Απω Ανατολή γελώντας ο ίδιος, όπως και το κοινό του.

Πολλά προφίλ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ παρέβλεψαν το μειδίαμα του ρώσου προέδου και απέδωσαν κυριολεκτική σημασία στα λεγόμενα του. Αλλοι χρήστες των social media ήταν λιγότερο εύπιστοι.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον Πούτιν «να μην ανακατεύεται»

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε στις επίμαχες δηλώσεις Πούτιν καλώντας τον ρώσο πρόεδρο να «σταματήσει να ανακατεύεται» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

«Τα μόνα πρόσωπα που αναμένεται να ορίσουν ποιος/α θα είναι ο/η επόμενος/η πρόεδρος των ΗΠΑ είναι οι Αμερικανοί και θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα ο κ. Πούτιν να σταματήσει να μιλά για τις εκλογές μας και να σταματήσει να ανακατεύεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι σε δημοσιογράφους.

«Ο κ. Πούτιν πρέπει να σταματήσει να μιλά για τις εκλογές μας, τελεία. Δεν θα πρέπει να ευνοεί κανέναν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, η απαγγελία κατηγοριών από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος δύο στελεχών ρωσικών ΜΜΕ για σχέδιο επηρεασμού των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ με φιλορωσική προπαγάνδα.

Οπως υπενθύμισε σε σχετικό τηλεγράφημά του το Reuters, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ήδη συμπεράνει πως η Ρωσία διεξήγαγε εκστρατεία παραπληροφόρησης προκειμένου να ενισχύσει την εκστρατεία του Τραμπ απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016 και επιδίωξε να υπονομεύσει εκείνη της Κλίντον.

Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί ότι αναμίχθηκε στις αμερικανικές εκλογές, αν και ο εκλιπών ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Πριγκόζιν, που ίδρυσε τον μισθοφορικό όμιλο Wagner και κατηγορήθηκε από τις ΗΠΑ ότι διαχειριζόταν ρωσικές «φάρμες τρολ», είχε καυχηθεί το 2022: «Εχουμε επέμβει, επεμβαίνουμε και θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...