306
| Contributor/Getty Images

Ο Πούτιν αυξάνει το μέγεθος του ρωσικού στρατού

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 15:54
|Contributor/Getty Images

Ο Πούτιν αυξάνει το μέγεθος του ρωσικού στρατού

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2022, 15:54

Διάταγμα για την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας υπέγραψε την Πέμπτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς ο πόλεμος με την Ουκρανία μπαίνει στον έβδομο μήνα, όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Κατά την ίδια πηγή, το στράτευμα θα αυξηθεί κατά 137.000 στρατιώτες φτάνοντας τα 2.039.758 άτομα προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων 1.150.628 στρατιωτικών. Το διάταγμα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου, δεν αναφέρει πώς θα επιτευχθεί η αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά δίνει εντολή στην κυβέρνηση να διαθέσει τα αντίστοιχα κονδύλια.

Σύμφωνα με έγκυρη ετήσια έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, η Ρωσία διέθετε 900.000 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό στις αρχές του τρέχοντος έτους και εφεδρείες 2 εκατομμυρίων ατόμων με θητεία εντός της τελευταίας πενταετίας, μετέδωσε το Reuters.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου προκαλώντας έναν πόλεμο που συγκλόνισε τον κόσμο και συντάραξε την παγκόσμια οικονομία. Από τότε, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ισοπεδώσει πόλεις της Ουκρανίας και κατέλαβαν εδάφη της χώρας, περιλαμβανομένου του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης στη Ζαπορίζια. Οι ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες βασίζονται στα όπλα και τον εξοπλισμό που λαμβάνουν από τη Δύση, απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα από το Κίεβο στις αρχές της εισβολής. Στην επόμενη φάση του πολέμου, οι μάχες επικεντρώθηκαν στον έλεγχο της ανατολικής περιοχής Ντονμπάς, της βιομηχανικής καρδιάς της χώρας.

Με εξαίρεση σύντομους απολογισμούς στις αρχές της εισβολής, η Μόσχα δεν ανακοινώνει τις απώλειες των ενόπλων δυνάμεών της. Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20.000 νεκρούς από τη ρωσική πλευρά ενώ το Κίεβο λέει ότι έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί τουλάχιστον 45.000 ρώσοι στρατιώτες. Και η Ουκρανία αποφεύγει να δημοσιεύσει στοιχεία για τον αριθμό των δικών της στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη σύρραξη, αλλά την Δευτέρα ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 9.000 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...