228
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ σε συνομιλία που είχαν τον Νοέμβριο του 2021 | EPA/SARAH SILBIGER / POOL

Ο πόλεμος «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», τόνισε ο Σι στον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2022, 17:06
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ σε συνομιλία που είχαν τον Νοέμβριο του 2021
|EPA/SARAH SILBIGER / POOL

Ο πόλεμος «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», τόνισε ο Σι στον Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2022, 17:06

Οι πολεμικές αντιπαραθέσεις «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», τόνισε, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προς τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να ζητήσει από τον Σι να πάρει αποστάσεις από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το Πεκίνο έχει αποφύγει να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο.

Ο κινέζος ηγέτης, από την πλευρά του, είπε προς τον Μπάιντεν ότι οι συγκρούσεις και πόλεμοι όπως όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. «Η κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε», είπε ακόμη ο Σι, που επισήμανε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν μπορούν να φτάνουν μέχρι την ένοπλη αντιπαράθεση».

Επιπλέον, ο Σι είπε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ χουν ευθύνη να βοηθήσουν στην επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης. «Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι τα αγαθά που η διεθνής κοινότητα πρέπει να έχει περισσότερο στο μυαλό της», είπε ο Σι, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

«Ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ως οι δύο κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, εναπόκειται σε εμάς όχι μόνο να οδηγήσουμε τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ στον σωστό δρόμο, αλλά και να επωμιστούμε τις διεθνείς μας ευθύνες και να εργαστούμε για την ειρήνη και την ηρεμία στον κόσμο», επισήμανε ο κινέζος ηγέτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...