588
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Πολάκης ξέφυγε πλέον: Αν ήμουν υπουργός Υγείας, θα εμβολίαζα μόνο τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 17:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/06/2021, 19:49
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Πολάκης ξέφυγε πλέον: Αν ήμουν υπουργός Υγείας, θα εμβολίαζα μόνο τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2021, 17:30
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/06/2021, 19:49

Οσοι μετά και το τελευταίο κοινοβουλευτικό και διαδικτυακό αδραγάνθημα του Παύλου Πολάκη να εμφανιστεί ως αρνητής των εμβολίων κατά του κορονοϊού, αναρωτιόνταν τι θα συνέβαινε στη χώρα αν τον είχαμε υπουργό Υγείας εν μέσω πανδημίας, πήραν την απάντησή τους. Από τον ίδιο μάλιστα!

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αν. υπουργός Υγείας, απάντησε στο σχόλιο που έκανε νωρίτερα την Πέμπτη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος, μετά τη δήλωση του κ. Πολάκη ότι θα σκεφτεί το φθινόπωρο αν θα κάνει το εμβόλιο –μια δήλωση υπονομευτική του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών. «Ας σκεφθούμε πώς θα πήγαινε η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία αν στη θέση του υπουργού Υγείας είχαμε έναν αρνητή του εμβολιασμού κατά της COVID», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος για να λάβει την εξής εκπληκτική απάντηση από τον κ. Πολάκη:

«Αν ήμουν υπουργος θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών και των ευπαθών ομάδων με πλήρη γνώση και ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχίζεται η φάση 3 της μελέτης τους!», ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του.

Ουσιαστικά ο αγαπημένος βουλευτής του Αλέξη Τσίπρα, γιατρός ων κατά τα άλλα, αμφισβήτησε όχι μόνο τον εθνικό εμβολιαστικό σχεδιασμό, αλλά αυτόν όλων των χωρών του πλανήτη που εμβολιάζουν όλους τους ενήλικες!

Το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, αναμενόμενο:

«Ισοπεδώνοντας την επιστήμη, αλλά και την πραγματικότητα των εμβολιασμών σε ολόκληρο τον κόσμο, ο κ. Πολάκης επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που έχει καταλάβει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Τι θα συνέβαινε αν εν μέσω πανδημίας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς, δεν θα το μάθουμε ποτέ».

Η περίπτωση του κ. Πολάκη έχει προκαλέσει προβληματισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η επίσημη γραμμή είναι υπέρ των εμβολιασμών –από τους πρώτους είχε εμβολιαστεί ο κ. Τσίπρας, ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας και πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός τον περασμένο Μάιο είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, με το σκεύασμα των Οξφόρδης/AstraZeneca, αναφέροντας: «Χωρίς επιφυλάξεις και “υποσημειώσεις”, με εμπιστοσύνη στις επιστημονικές συστάσεις και με επίγνωση της κομβικής σημασίας των εμβολιασμών στην αναχαίτιση της πανδημίας και στη δραστική μείωση νοσηλειών-θανάτων από Covid-19».

Ομως ο κ. Πολάκης όχι μόνο διαφωνεί, αλλά το διατυμπανίζει καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι εμβολιάζει μαζικά τον πληθυσμό με εμβόλια τα οποία περιγράφει ως αμφιλεγόμενα.

Είναι και αυτό ένα πολιτικό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμως να είναι υπέρ των εμβολιασμών αλλά ανεπισήμως να χαϊδεύει τα αυτιά των αντιεμβολιαστών; Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, το πιστεύει. Χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη «εκπρόσωπο των αντιεμβολιαστών» και έθεσε ένα ζήτημα για το πώς χειρουργεί.

«Ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει ότι είναι ενεργός χειρουργός και ότι χειρουργεί κανονικά. Επίσης δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο ακόμη. Αυτό, πέραν όλων των άλλων, είναι και σοβαρό ιατρικό ζήτημα, την ώρα που το κόμμα του δέχεται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το θέμα των δηλώσεων-αναρτήσεων του κ. Πολάκη για τους εμβολιασμούς εξέδωσε ανακοίνωση και η ΝΔ, η οποία έβαλε στο κάδρο των ευθυνών και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει τον βουλευτή του:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα καλύπτοντας απόλυτα τον κ. Πολάκη. Καλούμε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος επίσης τον κάλυψε χθες στη Βουλή, να απαντήσει ξεκάθαρα: Συστήνουν στους κάτω των 60 να μην εμβολιάζονται ή λέει ανοησίες ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας; Εκφράζει ή όχι ο κ. Πολάκης την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ; Όσο συνεχίσει να κρύβεται ο κ. Τσίπρας, υιοθετεί τη δημόσια σύσταση Πολάκη να μην εμβολιάζονται οι κάτω των 60, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι Τσίπρας= Πολάκης και ότι οι Έλληνες είχαν άγιο στις 7 Ιουλίου του 2019!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...