519
Ο Παύλος Πολάκης σαν να κοιτάζει μία από τις λίστες των δικαστών που «πρέπει να φύγουν» | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Πολάκης ξαναχτυπά: «Κλέφτες, κοπρίτες, λαμόγια» – Να αλλάξουμε δικαστές, για να μπουν ορισμένοι φυλακή

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 14:10
Ο Παύλος Πολάκης σαν να κοιτάζει μία από τις λίστες των δικαστών που «πρέπει να φύγουν»
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Πολάκης ξαναχτυπά: «Κλέφτες, κοπρίτες, λαμόγια» – Να αλλάξουμε δικαστές, για να μπουν ορισμένοι φυλακή

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2024, 14:10

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι ηγεσίες αλλάζουν, ο πολακισμός όμως όχι: αυτό ήταν το σχόλιο που επεφύλαξε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, για το νέο παραληρηματικό χτύπημα του Παύλου Πολάκη αυτή τη φορά από την Πάτρα, κατά των δικαστών (θυμηθείτε διαδοχικά τα προηγούμενα εδώ και εδώ) και άλλων μη αρεστών στον ίδιο προσώπων τα οποία «στόλισε» με προσφιλείς του χαρακτηρισμούς όπως «απατεώνες», «κλέφτες», «κοπρίτες» και «λαμόγια»…

Για μία ακόμη φορά μετά το 2016, το 2019 και πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2023 με τις αλήστου μνήμης προγραφές , ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των στενών συνεργατών του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, θέλησε να αναπτύξει κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση  του κόμματος στην Αχαΐα, το… «όραμά» του για την ελληνική Δικαιοσύνη, στη βάση του γνωστού δόγματος «να αλλαξουμε τους δικαστές για να μπουν κάποιοι φυλακή».

Μεταξύ αλλων, επανέλαβε το σχέδιό του «να φτιάξει νέα σχολή δικαστών και να οδηγήσει σε εθελουσία έξοδο όλους τους δικαστικούς που είναι 50-60 ετών» –σχέδιο το οποίο όπως ενημέρωσε, προτίθεται μάλιστα να καταθέσει προς ψήφιση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ!

Και το «καλύτερο» το άφησε όταν μία εκ των παρευρισκομένων, «έτοιμη από καιρό», του έδωσε τη κατάλληλη «πάσα» ρωτώντας τον: «Φυλακή θα τους βάλουμε;»

«Αν αλλάξουμε τη Δικαιοσύνη, ναι. Αν δεν την αλλάξουμε, όχι», απάντησε ο «αψύς Σφακιανός¬, επιμένοντας στην καρατόμηση μέσω εθελουσιας βεβαίως, των δικαστών που δεν του κάνουν…

 «Το δόγμα Πολάκη “να βάλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές” επανέρχεται δριμύτερο στον δημόσιο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ», παρατήρησε με αφορμή τα παραπάνω «χτυπήματα» του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, αναδεκνύοντας, παράλληλα, την αποδεδειγμένη πλειστάκις απροθυμία-αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να αποδοκιμάσει τον «καθοδηγητή» του:

«Προφανώς και δεν περιμένουμε από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τις δηλώσεις του ανθρώπου στον οποίο έχει δώσει τα κλειδιά του κόμματός του. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ οι ηγεσίες αλλάζουν, αλλά ο “πολακισμός” όχι. Ετσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία. Δεν το έκρυβαν και δεν το κρύβουν. Κατά τα άλλα “κόπτονται” για το Κράτος Δικαίου και κάθε τόσο διασπείρουν fake news και αραδιάζουν μεγαλοστομίες και αναθέματα», καταλήγει σε δηκτικό ύφος ο Νίκος Ρωμανός.

Πέρα από την ανάπτυξη του δόγματος Πολάκη για τη Δικαιοσύνη, η ομιλία του βουλευτή και συντονιστή Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ είχε και υποσχέσεις-διαβεβαιώσεις: ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει κρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ με έναν νόμο (δεν διευκρίνισε αν θα είναι και με ένα άρθρο κατά το πρότυπο Τσίπρα για τα μνημόνια), αλλά και αύξηση της φορολόγησης του ΟΠΑΠ, ύψους ενός δισ. ευρώ!

Στο «στόχαστρο» του Παύλου Πολάκη, μεταξύ πολλών «ανεπιθύμητων», βρέθηκε ειδικά ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, «ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ των 360.000 ευρώ τον χρόνο, που –όπως κατήγγειλε– έχει φάει και 15, 20 εκατομμύρια μετοχές μαζί με τους διευθυντές και τα τρωκτικά και τα κοπρόσκυλα…».

Στο σημείο εκείνο ήταν που ήρθε και το ερώτημα της κυρίας από το ακροατήριο «Φυλακή θα τους βάλουμε ποτέ;», με τον πρώην υπουργό να λέει χωρίς περιστροφές: «Αν αλλάξουμε τη Δικαιοσύνη ναι, αν δεν την αλλάξουμε, όχι» και να συμπληρώνει επιβεβαιώνοντας «η σωστή απάντηση αυτή είναι» εν μέσω χειροκροτημάτων από το κοινό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...