476
Δεν «τσίμπησε» στην κίνηση κατευνασμού του ο Παύλος Πολάκης τουλάχιστον όπως φάνηκε από τη δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Πολάκης επιμένει κρητικά: Δεν είμαι κανένα παιδάκι – Θα τα πούμε στην ΚΕ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 13:31
Δεν «τσίμπησε» στην κίνηση κατευνασμού του ο Παύλος Πολάκης τουλάχιστον όπως φάνηκε από τη δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Πολάκης επιμένει κρητικά: Δεν είμαι κανένα παιδάκι – Θα τα πούμε στην ΚΕ

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2024, 13:31

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να μετάνιωσε για τη διαγραφή Πολάκη και να προέβη σε μία κίνηση καλής θέλησης ενόψει Κεντρικής Επιτροπής, με την επαναφορά του βουλευτή Χανίων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος όμως «το κράτησε μανιάτικο» και προς ώρας τουλάχιστον, φαίνεται να επιμένει στη σκληρή γραμμή έναντι του προέδρου που ο ίδιος ανέδειξε και έφερε στην ηγεσία πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ετσι στην πρώτη του αντίδραση, ο Παύλος Πολάκης αντιπαρήλθε της κίνησης κατευνασμού του και παρέπεμψε για τα σπουδαία στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο .

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρις ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση από τον Νίκο τον Παππά», παρατήρησε με το γνωστό βαρύ του ύφος ο Παύλος Πολάκης, στη δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής που αναλυτικά έχει ως εξής:

«Οπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος.

Επειδή όμως ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε πόσο στημένο ήταν όλο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο που έκαναν, να με διαγράψουν χωρίς ενημέρωση, πιστεύοντας ότι ήταν μία ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου.

Η επιστροφή μου στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίον δεν έφυγα ποτέ, η τυπική δηλαδή, με την έννοια της επανένταξης στην ΚΟ δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη που υπάρχει για ξεκάθαρη δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα ρίξει το επιτελικό κράτος και τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Ο,τι είπα ισχύει, τα υπόλοιπα αναλυτικά στην Κεντρική Επιτροπή.

Επειδή είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρα αυτά που λέω. Όταν είπα ότι δεν αλλάζει σε τίποτα η πολιτική μου εκτίμηση και ότι στην ΚΕ θα τα πούμε αξιακά, προγραμματικά και ό,τι χρειαστεί, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω.

Θεωρώ ότι δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μία ενημέρωση από τον Νίκο Παππά ένα λεπτό πριν. Θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή».

Παππάς: Δικαίωμα η προοδευτική κριτική…

«Η προοδευτική κριτική είναι δικαίωμα δεδηλωμένο», δήλωσε από την πλευρά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ανακοινώνοντας την επανένταξη Πολάκη στην Κοινοβουλευτικη Ομάδα.

«Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η σχετική επιστολή έχει φτάσει ήδη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής», ανέφερε ο κ, Παππάς και απαντώντας στη συνέχεια σε παρεπόμενες ερωτήσεις για τη «μεγάλη επιστροφή Πολάκη», πρόσθεσε:

«Εχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν».

Δεν υπάρχουν μέλη μειωμένων δικαιωμάτων. Η πολιτική κριτική είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο, μπορεί ο καθένας να την κάνει. Συζητάμε τα πάντα δημοκρατικά, προχωράμε».

Είναι μία ξεκάθαρη απόφαση. Υπέστη μία ποινή ο Παύλος Πολάκης για θέματα συμπεριφοράς, έκλεισε αυτός ο κύκλος, προχωράμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...