383
Ο Παύλος Πολάκης συνομιλεί με τον Σωκράτη Φάμελλο στην αίθουσα της Ολομέλειας λίγο πριν ανακοινώσει την πρόσκλησή του για τη συνάντηση της Πέμπτης | ΙΝΤΙΜΕnews

Πολάκης ο… ειρηνοποιός: Συγκάλεσε συνάντηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2024, 15:16
Ο Παύλος Πολάκης συνομιλεί με τον Σωκράτη Φάμελλο στην αίθουσα της Ολομέλειας λίγο πριν ανακοινώσει την πρόσκλησή του για τη συνάντηση της Πέμπτης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πολάκης ο… ειρηνοποιός: Συγκάλεσε συνάντηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2024, 15:16

Σε ρόλο ειρηνοποιού και διεκδικώντας εξαίφνης το κομματικό «παράσημο» της «ψύχραιμης φωνής»  στον αλληλοσπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης ανέλαβε πρωτοβουλία για τη συνάντηση όλων -και των πέντε- υποψηφίων προέδρων  την Πέμπτη, στη μία μετά το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

«Πήρα την πρωτοβουλία και συγκαλώ αύριο στη μία η ώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου συνάντηση όλων των υποψηφίων προέδρων προκειμένου να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα, να επιτευχθεί μια ομαλότητα και μια ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών και να ξεκαθαριστούν μια σειρά από θέματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης από το περιστύλιο της Βουλής.

«Περιμένω να ανταποκριθούν όλοι σε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να χαράξουμε μια διαφορετική πορεία από αυτή των τελευταίων ημερών για τον ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο βουλευτής Χανίων στη δήλωσή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε ήταν και η τελευταία ανάρτησή του με την οποία απηύθυνε «κάλεσμα σε όλους του συνυποψήφιους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να συναντηθούμε και να συμφωνήσουμε στους όρους ενός έντιμου και καθαρού αγώνα που θα δυναμώνει και δεν θα εξαϋλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει το θέατρο σκιών όπου πρωταγωνιστούν δήθεν θύτες και δήθεν θύματα. Δε μας αξίζει ούτε η κακομοιριά και τα εξώδικα, ούτε η μικροπολιτικη ούτε τα σχέδια που εξυφαίνονται σε νύχτα σε υπόγεια!

»Καλώ να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ τα εξώδικα και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ολη η παραφιλολογία περί διαγραφής υποψηφίου προεδρου!!

»Δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπειά μου και δεν με αφορά οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, πέρα από μια ανοιχτή, μαζική, δημοκρατική διαδικασία.Να νικήσει αυτός που θα επιλέξει ο λαός της δημοκρατικής παραταξης!», τόνιζε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και διεκδικητής πλέον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. με την επισήμανση αντί κατακλείδας ότι  «αν κάποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιληφθεί το μήνυμά μου, τότε επιθυμεί το κακό και όχι το καλό, την ρευστοποίηση και όχι την ενίσχυση της ιστορικά αναγκαίας μεγάλης πλειοψηφικής Αριστεράς». 

Σε ρόλο θεσμικού εγγυητή της συνάντησης θα παραστούν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, που πάντως έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ώρες τα «πυρά» της πλευράς Κασσελάκη γαι τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του στον Τύπο.

Η πρόσκληση Πολάκη για τη συνάντηση της Πέμπτης, που δείχνει μάλλον αβέβαιη, έχει ήδη αποσταλεί στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...