341
Γραμματόσημα-πορτρέτα, με ενσταντανέ από τα στούντιο των ηχογραφήσεων | Royal Mail/MPL Communications Ltd/Handout via REUTERS

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ σε μια ντουζίνα… γραμματόσημα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 22:46
Γραμματόσημα-πορτρέτα, με ενσταντανέ από τα στούντιο των ηχογραφήσεων
|Royal Mail/MPL Communications Ltd/Handout via REUTERS

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ σε μια ντουζίνα… γραμματόσημα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 22:46

Το Βασιλικό Ταχυδρομείο της Βρετανίας, το Royal Mail, παρουσίασε ένα καινούργιο σετ 12 ειδικών γραμματοσήμων τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Μάιο.

Ολα τους είναι αφιερωμένα σε μία εμβληματική μορφή της βρετανικής ποπ μουσικής, τον σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος και μετά τη διάλυση των Beatles συνέχισε να δημιουργεί και τελικά κατέγραψε επιτυχημένη καριέρα.

Η συλλογή περιλαμβάνει οκτώ εξώφυλλα άλμπουμ που έχουν καθορίσει την καριέρα του, μαζί με προσωπικές φωτογραφίες από τα διάφορα στούντιο ηχογραφήσεων.

Τα εξώφυλλα των LP δίσκων που έγιναν γραμματόσημα (Royal Mail/MPL Communications Ltd/Handout via REUTERS)

Τα προσωπικά άλμπουμ του ΜακΚάρτνεϊ, και εκείνα με τους Wings, που προβάλλονται ιδιαίτερα με τη σειρά των γραμματοσήμων είναι τα «McCartney», «RAM», «Venus and Mars», «McCartney II», «Tug of War», «Flaming Pie», «Egypt Station» και «McCartney III».

Ο πρώην Beatle έχει γράψει και συνυπογράψει 188 δίσκους στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει λάβει ως επιβράβευση για την εμπορική επιτυχία τους περισσότερους από 60 «χρυσούς δίσκους».

Το Royal Mail ανακοίνωσε ότι αυτά τα γραμματόσημα ήταν «το αφιέρωμα που αρμόζει σε μία από τις πιο αγαπημένες και σεβαστές μουσικές φιγούρες της Βρετανίας».

Το κύριο σετ γραμματοσήμων περιλαμβάνει μία επιλογή οκτώ LP, από το πρώτο σόλο άλμπουμ του, το 1970, μέχρι το πιο πρόσφατο, το οποίο ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του κορονοϊκού lockdown του 2020.

Το κάλυμμα του LP «Egypt Station» -μάλλον το πιο ενδιαφέρον άλμπουμ του ΜακΚάρτνεϊ, από εικαστική άποψη (Royal Mail/MPL Communications Ltd/Handout via REUTERS)

Ο ίδιος ο τιμώμενος καλλιτέχνης συμμετείχε στην επιλογή των εικόνων που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του σετ των γραμματοσήμων.

Ο ΜακΚάρτνεϊ είναι ο τρίτος κατά σειράν βρετανός ποπ καλλιτέχνης που τιμήθηκε με σειρά γραμματοσήμων, έπειτα από τον Ντέιβιντ Μπάουι, το 2017, και τον σερ Ελτον Τζον, το 2019.

Ο καλλιτέχνης έχει προγραμματίσει για τον προσεχή Νοέμβριο ογκώδη έκδοση 900 σελίδων, που την περιγράφει σαν «αυτοπροσωπογραφία για 154 τραγούδια». Το συγγραφικό αυτό πρότζεκτ θα εξετάζει «τις συνθήκες υπό τις οποίες γράφτηκαν τα τραγούδια, τους ανθρώπους και τα μέρη που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη και τις σημερινές σκέψεις του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...