240
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Πέτρος Ευθυμίου πρόεδρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 13:49
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Πέτρος Ευθυμίου πρόεδρος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 13:49

Ενα πρόσωπο με ισχυρό πολιτικό συμβολισμό στα της Κεντροαριστεράς, τον Πέτρο Ευθυμίου, πρώην υπουργό Παιδείας, ιδρυτικό στέλεχος αλλά και εκπρόσωπο του λεγόμενου «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη θέση του προέδρου του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το οποίο θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, κλείνοντας αυτόν τον «μήνα των συνεδρίων».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε τη θέση στον κ. Ευθυμίου, ο οποίος και την αποδέχτηκε λέγοντας πως δεν είναι ένα απλό συνέδριο αλλά μια αφετηρία αναγέννησης της Κεντροαριστεράς.

Αποδεχόμενος την πρόταση ο κ. Ευθυμίου δήλωσε:

«Αποδέχθηκα με ιδιαίτερη τιμή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη να αναλάβω την ευθύνη της προεδρίας των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς δεν πρόκειται για μια συνήθη και τυπική κομματική διαδικασία, αλλά για μια εμβληματική αφετηρία αναγέννησης της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, του ιστορικού κορμού της δημοκρατικής παράταξης της χώρας».

Ο Πέτρος Ευθυμίου δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία –τουναντίον: Μετείχε στην οργανωμένη Αντίσταση εναντίον της δικτατορίας από το 1967 ως το 1974 και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 1974. Διετέλεσε στη συνέχεια ειδικός σύμβουλος στο υφυπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και υπουργός Παιδείας. Διετέλεσε επίσης ευρωβουλευτής, βουλευτής Β’ Αθήνας και εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) την διετία 2010-2012. Το 2012-13 ήταν fellow στο Weatherhead Center for International Affairs του School of Government του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...