223
Προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες στο νοσοκομείο όλοι φορούν μάσκα, εκτός από τον Μαικ Πενς | REUTERS/Nicholas Pfosi

Ο Μάικ Πενς αγνόησε τους κανόνες και εμφανίστηκε σε νοσοκομείο χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 08:37
Προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες στο νοσοκομείο όλοι φορούν μάσκα, εκτός από τον Μαικ Πενς
|REUTERS/Nicholas Pfosi

Ο Μάικ Πενς αγνόησε τους κανόνες και εμφανίστηκε σε νοσοκομείο χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 08:37

Ισως θα έπρεπε να το περιμένουμε από το δεξί χέρι ενός προέδρου που πρότεινε θεραπεία για τον κορονοϊό με ενέσεις με αντισηπτικό. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επισκέφτηκε την φημισμένη κλινική Mayo στη Μινεσότα όπου μίλησε με το προσωπικό, αλλά ήταν ο (κυριολεκτικά) μόνος που δεν φορούσε μάσκα.

Η Mayo Clinic απαιτεί, εν μέσω της πανδημίας, από ασθενείς, επισκέπτες και προσωπικό να φορούν μάσκα. Σε tweet, που αργότερα έσβησε, το νοσοκομείο ανέφερε ότι ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για αυτήν την πολιτική, πριν από την επίσκεψή του.

Ο Πενς όχι απλά αγνόησε τις οδηγίες, αλλά δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι ελέγχεται συχνά για τον κορονοϊό, άρα ο ίδιος δεν είναι επικίνδυνος.

Στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψή του την Τρίτη, είπε ότι ακολουθεί τους κανόνες του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC), που συνιστά (recommends) τη χρήση υφασμάτινης μάσκας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

«Από τη στιγμή που δεν έχω τον κορονοϊό, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ευκαιρία για μένα να είμαι εδώ και να μπορώ να μιλώ στους ερευνητές και σε αυτό το εκπληκτικό ιατρικό προσωπικό, να τους δω κατάματα και να τους ευχαριστήσω», είπε ο Πενς.

Ούτε όμως ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ποτέ με μάσκα, σημειώνει το NPR.  Εχει δικαιολογηθεί λέγοντας ότι «είναι σύσταση» και προφανώς όχι εντολή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...