426
Ο Νίκος Παππάς στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ | InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παππάς αντί Κασσελάκη στη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2024, 16:40
Ο Νίκος Παππάς στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παππάς αντί Κασσελάκη στη ΔΕΘ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2024, 16:40

Με μια βαριά ήττα για τον Στέφανο Κασσελάκη ολοκληρώθηκε το εκρηκτικό διήμερο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με το κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος να αποφασίζει υπέρ της πρότασης μομφής που κατατέθηκε από την ομάδα των «87» (και υποστήριξε η πλευρά Πολάκη).

Η αποχώρηση Κασσελάκη από την προεδρία δημιουργεί σειρά θεμάτων για το κόμμα, μεταξύ των οποίων και αυτό της εκπροσώπησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Προκειμένου η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ να μη βρεθεί «στον αέρα» η Κ.Ε. εξουσιοδότησε τον Νίκο Παππά, ως πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι εκείνος που θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Παππάς, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με απόφαση Κασσελάκη, φερόταν να είχε λάβει υπόψιν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μόλις πριν λίγες ημέρες είχε σημειώσει, χαρακτηριστικά, πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ «εάν δεν εκπέσει» (διαβάστε σχετικά εδώ).

Οι προβλεπόμενες διαδικασίες (βλ. παρακάτω) θα διεξαχθούν με «απόλυτη ομαλότητα και τήρηση του Καταστατικού» διαβεβαίωσε σε δήλωσή του ο ίδιος μετά το πέρας των εργασιών της Κ.Ε..

«Η Κ.Ε. σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε να συγκληθεί εκ νέου σε δυο βδομάδες για να αποφασίσει λεπτομέρειες της διαδικασίας» σημείωσε, στέλνοντας «μήνυμα ηρεμίας» και «δημοκρατικού διαλόγου» σε όλον τον προοδευτικό κόσμο που «πληγώθηκε» με τις τελευταίες εξελίξεις.

Ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τέτοια κουβέντα» και ότι προς το παρόν θα εκπροσωπήσει το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, όπως αποφάσισε το καθοδηγητικό όργανο.

Τα επόμενα βήματα

Δεδομένου ότι της άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου από την Κεντρική Επιτροπή ακολουθεί, βάσει Καταστατικού, η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, η Κ.Ε. αποφάσισε, επίσης, νέες συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων.

Ετσι, μέσα στο επόμενο διήμερο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα αποφασίσει νέα συνεδρίαση της Κ.Ε. σε δεκαπέντε μέρες. Η Κ.Ε. θα αποφασίσει με τη σειρά της τις ημερομηνίες για την διεξαγωγή του συνεδρίου αυτού, το οποίο αναμένεται να ανακηρύξει τις υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή θα εισηγηθεί και τα υπόλοιπα διαδικαστικά θέματα και την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου.

Σημειώνεται ότι την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία έχει εκδηλώσει δημοσίως ο Παύλος Πολάκης. Επίσης ο Νικόλας Φαραντούρης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.

Πηγές από το περιβάλλον Κασσελάκη σχολίαζαν, πάντως, πως το συνέδριο, ως ανώτατο κομματικό όργανο, έχει τη δυνατότητα ακόμη και να ακυρώσει την προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...