277
|

Ο Ομιλος Olympia συμμετέχει σε γύρο χρηματοδότησης της Northvolt, ύψους 1,1 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 17:02

Ο Ομιλος Olympia συμμετέχει σε γύρο χρηματοδότησης της Northvolt, ύψους 1,1 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2022, 17:02

Ο Όμιλος Olympia, μαζί με κορυφαίους διεθνείς επενδυτές, όπως, μεταξύ άλλων, οι Baillie Gifford, Goldman Sachs Asset Management και Volkswagen Group, συμμετέχει σε γύρο χρηματοδότησης – μέσω δανείου με δυνατότητα μετατροπής σε μετοχές, το οποίο δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της επέκτασης της Northvolt στον τομέα παραγωγής στοιχείων μπαταριών λιθίου και καθοδικών υλικών στην Ευρώπη. Με αυτήν την χρηματοδότηση, η Northvolt θα έχει από το 2017 συνολικά εξασφαλίσει σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα τόσο από ίδια κεφάλαια όσο και από χρηματοδοτήσεις, για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου. Στόχος είναι η προμήθεια βιώσιμων μπαταριών που θα οδηγήσει σταδιακά στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και σε μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Από τη στιγμή της ίδρυσής της, έξι χρόνια πριν, η Northvolt έχει συνάψει συμβάσεις πωλήσεων με κορυφαίες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των BMW, Fluence, Scania, Volkswagen Group και Volvo Cars, συνολικού ύψους άνω των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία παρήγαγε την πρώτη της μπαταρία στο Gigafactory Ett που λειτουργεί στη Σουηδία, λίγο πριν από την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2021 και πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση εμπορευμάτων την άνοιξη του 2022.

Στον Όμιλο Olympia ανήκει η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων-λιθίου, καθώς και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, η οποία προμηθεύει τις διεθνείς αγορές με καινοτόμα προϊόντα για περισσότερα από 30 χρόνια. Μέσα από αυτή την επένδυση, ο Όμιλος Olympia επιχειρεί να προωθήσει την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ εταιρειών που ανήκουν στην ίδια αγορά και να ενισχύσει το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα διεθνώς, με βάση πάντα το όραμά της να υποστηρίξει τη διαμόρφωση μιας αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών λιθίου και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της Ευρωπαϊκής μετάβασης προς την πράσινη ενέργεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...