487
Τον Ιούλιο του 2019, η Ελεν ΜακΚρόρι και ο Ντέιμιαν Λούις εμφανίστηκαν στην πρεμιέρα της ταινίας «Κάποτε στο Χόλιγουντ», στο Λονδίνο | REUTERS/Simon Dawson

Ο Ντέιμιαν Λούις για την Ελεν ΜακΚρόρι: Ενα αστέρι που φώτισε τη ζωή μας

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 16:00
Τον Ιούλιο του 2019, η Ελεν ΜακΚρόρι και ο Ντέιμιαν Λούις εμφανίστηκαν στην πρεμιέρα της ταινίας «Κάποτε στο Χόλιγουντ», στο Λονδίνο
|REUTERS/Simon Dawson

Ο Ντέιμιαν Λούις για την Ελεν ΜακΚρόρι: Ενα αστέρι που φώτισε τη ζωή μας

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 16:00

Χίλιες λέξεις χρησιμοποίησε ο Ντέιμιαν Λούις για να περιγράψει τη γυναίκα του, Ελεν ΜακΚρόρι, που πέθανε από καρκίνο, την Παρασκευή, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Γράφοντας στους Sunday Times, ο δημοφιλής βρετανός ηθοποιός, διάσημος και από τον ρόλο του στη σειρά «Homeland», μίλησε για το θάρρος, το χιούμορ, το ταλέντο και την ομορφιά της συζύγου του, με την οποία παντρεύτηκαν το 2007, τέσσερα χρόνια μετά τη γνωριμία τους.

«Ηταν ηρωίδα στην ασθένειά της. Ελαμψε περισσότερο και από το πιο λαμπρό αστέρι τους τελευταίους μήνες».

Από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του βρετανικού θεάτρου, η ΜακΚρόρι έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τους ρόλους της στις ταινίες του Χάρι Πότερ, στη σειρά «Peaky Blinders» και στην ταινία «The Queen».

«Δεν ξέρω κανέναν άλλον άνθρωπο που να μπορούσε να απολαύσει τη ζωή τόσο πολύ, συνέχεια. Δεν γνώρισα ποτέ μου άλλον άνθρωπο που τόσο συνειδητά διέσπειρε την ευτυχία, που έλεγε “ευχαριστώ”, “παρακαλώ” και “είστε τόσο ευγενικοί” τόσο συχνά. Αρχές της ήταν η ευγένεια και η γενναιοδωρία. Ακόμα και όταν πέθαινε, τις τελευταίες της ημέρες, όταν μιλούσε στους ανθρώπους που την φρόντιζαν, έλεγε συνέχεια, “σας ευχαριστώ τόσο πολύ”», έγραψε ο Λούις.

Ως Πόλι Γκρέι στη σειρά «Peaky Blinders» (BBC)

«Ηθελε να κάνει τον κάθε άνθρωπο να αισθάνεται μοναδικός, τους έδινε την πλήρη προσοχή της, τους έκανε να γελούν, ήταν τόσο αστεία», συνέχισε.

Ο βρετανός ηθοποιός αναφέρθηκε και στους τελευταίους της μήνες, όταν «η σπουδαιότερη πράξη θάρρους και γενναιοδωρίας της ήταν να κανονικοποιήσει τον θάνατό της. Δεν έδειξε καθόλου φόβο, καμία πικρία, καμία αυτολύπηση, μόνο μας όπλισε με τη δύναμη να συνεχίσουμε και επέμεινε ότι κανένας δεν πρέπει να είναι θλιμμένος γιατί αυτή ήταν ευτυχισμένη. Είμαι συγκλονισμένος. Ηταν ένα αστέρι που φώτισε τη ζωή μας».

Μαζί με τους Αλαν Ρίκμαν και Ελενα Μπόναμ Κάρτερ στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ» (Warner Bros)

Δύο εβδομάδες πριν πεθάνει κάλεσε τα δύο της παιδιά και τον Λούις δίπλα στο κρεββάτι της και τους είπε: «Θέλω ο μπαμπάς σας να έχει πολλές φιλενάδες, όλοι σας πρέπει να αγαπήσετε ξανά, η αγάπη δεν είναι κτητική» και γυρνώντας προς τον σύζυγό της, είπε με το χαρακτηριστικό της χιούμορ: «Προσπάθησε τουλάχιστον να περάσει η κηδεία μου».

Στο άρθρο, ο Λούις περιέγραψε και ένα περιστατικό με την περίφημη Λορίν Μπακόλ, που μπήκε στο καμαρίνι της ΜακΚρόρι, ένα βράδυ μετά την παράσταση του Θείου Βάνια στο Μπρόντγουεϊ και της έδωσε συγχαρητήρια γιατί είχε παίξει καταπληκτικά τον ρόλο της Σόνια. «Ακολούθησε μία στιγμή αμήχανης παύσης από την Ελεν πριν απαντήσει: “Λυπάμαι πολύ, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πάτε στο διπλανό καμαρίνι, στην Εμιλι Γουάτσον, αυτή έπαιξε τη Σόνια”. Η Μπακόλ τρομοκρατήθηκε: “Ω Θεέ μου, με συγχωρείς τόσο πολύ”, είπε στην Ελεν. Και αυτή της απάντησε με χιούμορ: “Δεν πειράζει κυρία Χέπμπορν, χαίρομαι που σας άρεσε η παράσταση!”. Η Μπακόλ έβαλε τα γέλια και είπε: “Εσύ είσαι δική μας, πάμε για ποτά” και βγήκαν να διασκεδάσουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...