856
| CreativeProtagon

Ο Ντε Νίρο με τον Μπάιντεν, ο Σπέισι με τον Κένεντι, ο Βόιτ με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2024, 12:31
|CreativeProtagon

Ο Ντε Νίρο με τον Μπάιντεν, ο Σπέισι με τον Κένεντι, ο Βόιτ με τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2024, 12:31

Λίγο παραπάνω από δύο εβδομάδες πριν από την εκδήλωση όπου κορυφαίοι αστέρες του Χόλιγουντ θα συμβάλουν με την παρουσία τους στη συγκέντρωση πόρων για την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, οι καλλιτεχνικές διασημότητες των ΗΠΑ έχουν αρχίσει σταδιακά να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Οπως συνοψίζει σε ανταπόκρισή του από τη Νέα Υόρκη ο Μάσιμο Μπαζίλε της ιταλικής Repubblica, o πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη μιας σειράς κορυφαίων πρωταγωνιστών του αμερικανικού κινηματογράφου, ο Ντόναλντ Τραμπ χαίρει της εκτίμησης αστέρων της κάντρι, ενώ ο τρίτος υποψήφιος, ο ανεξάρτητος Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, έχει κερδίσει επίσης μεγάλα ονόματα, αν και ορισμένα αμφιλεγόμενα, όπως ο Κέβιν Σπέισι.

Οι ηθοποιοί στο πλευρό του Μπάιντεν

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις, δάνεισε την ανεπανάληπτη φωνή του σε ένα προεκλογικό σποτ υπέρ του Μπάιντεν που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 80χρονος, πλέον, κορυφαίος αμερικανός ηθοποιός ακούγεται να προειδοποιεί τους συμπατριώτες του για την επιστροφή του Τραμπ, ο οποίος είναι έτοιμος αυτή τη φορά να γίνει «δικτάτορας», ώστε να «καταλύσει το Σύνταγμα» και να «εκδικηθεί» τους αντιπάλους του. Στις εικόνες που προβάλλονται και σχολιάζονται από τον Ντε Νίρο, ο τέως και πιθανός μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται κάποια στιγμή να λέει πως «αν δεν εκλεγώ, θα γίνει λουτρό αίματος».

«Ο Ντε Νίρο έχει καλή παρέα» γράφει ο ιταλός ανταποκριτής στη Νέα Υόρκη, αναφέροντας ότι στην προεκλογική εκδήλωση για τη συγκέντρωση πόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στο Λος Αντζελες, αναμένεται να δώσουν το «παρών» ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς, μεταξύ άλλων, ενώ στη σκηνή θα ανεβεί και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο παράγοντας Τέιλορ Σουίφτ

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπάιντεν επιδιώκει να κερδίσει τη δημόσια υποστήριξη και άλλων κορυφαίων αστέρων του Χόλιγουντ, του Τομ Χανκς για παράδειγμα, και της Τζένιφερ Χάντσον. Ωστόσο περισσότερο αναμένουν –όσο τρέμουν οι Ρεπουμπλικανοί– να εκφράσει την προτίμησή της υπέρ του Τζο Μπάιντεν, φυσικά, η κατεξοχήν παγκόσμια ποπ σταρ της εποχής, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ.

Με μόνο μια ανάρτησή της η Τέιλορ Σουίφτ μπορεί να στείλει εκατομμύρια ψηφοφόρους νεαρής ηλικίας στις κάλπες (REUTERS/Mario Anzuoni)

Σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές, μόνο μια ανάρτησή της θα μπορούσε να ωθήσει εκατομμύρια ψηφοφόρους νεαρής ηλικίας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Γι’ αυτό στο παρελθόν συντηρητικές οργανώσεις τής απηύθυναν έκκληση να μην αναμειγνύεται στην πολιτική.

Ομως ζήτημα για το προεκλογικό επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, πέρα από το ποιοι και ποιες θα στηρίξουν δημοσίως την υποψηφιότητά του, αποτελεί και το ποιοι και ποιες δεν θα το κάνουν. Η διάσημη ράπερ Cardi B, για παράδειγμα, που στο παρελθόν είχε ταχθεί δημοσίως υπέρ του Τζο Μπάιντεν και του Μπέρνι Σάντερς, αυτή τη φορά, σε συνέντευξή της στο Rolling Stone δήλωσε πως δεν θα το κάνει επειδή είναι απογοητευμένη από την αμερικανική πολιτική και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Αναφέρθηκε στο πολύ υψηλό κόστος ζωής και στους πολύ χαμηλούς μισθούς όσον αφορά την κατάσταση στο εσωτερικό των ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι σαν να προδόθηκαν άνθρωποι». Ος προς τη διεθνή σκηνή, η Cardi B επέκρινε τη χρηματοδότηση του Ισραήλ από τις ΗΠΑ. Οτι δεν θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε και ο Ντουέιν Τζόνσον, ο ονομαζόμενος «Βράχος» του αμερικανικού κινηματογράφου.

Το αουτσάιντερ Κένεντι

Εκείνος που αρχίζει να προσηλυτίζει οπαδούς είναι ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία, το αουτσάιντερ της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, την υποψηφιότητα του οποίου έχουν ήδη υποστηρίξει ο αμφιλεγόμενος (λόγω της πληθώρας κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση) Κέβιν Σπέισι, αλλά και ο Γούντι Χάρελσον, ο οποίος εκτέλεσε χρέη αφηγητή σε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών για τον ανεξάρτητο υποψήφιο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απευθυνόμενος στα σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια ακολούθων του στο X, ο Σπέισι έγραψε για το βίντεο: «Υπάρχουν πολλά να μάθουμε από αυτόν τον άνθρωπο. Οταν ο κόσμος μου γύρισε την πλάτη, ο Μπόμπι με βοήθησε. Είναι ένας τρομερός μαχητής για τη δικαιοσύνη και ένας πιστός φίλος που δεν φοβάται να εκτεθεί για να υπερασπιστεί αυτό που πιστεύει». Σε πρόσφατο έρανο υπέρ του ο ανεξάρτητος υποψήφιος κέρδισε την υποστήριξη και δύο διάσημων κωμικών, των Ράσελ Μπραντ και Τζιμ Μπρούερ.

Ο Τζον Βόιτ με τον Τραμπ

Ο Τραμπ είναι πολύ δημοφιλής στον κόσμο της κάντρι μουσικής, με κορυφαία ονόματα του χώρου, όπως οι τραγουδιστές Τζέισον Αλντιν και Κιντ Ροκ, να τον υποστηρίζουν.

Ο ηθοποιός Τζον Βόιτ ανταλλάσσει χαιρετισμό με τον Ντόναλντ Τραμπ σε τελετή βράβευσής του πρώτου στον Λευκό Οίκο, τον Νοέμβριο του 2019 (EPA/JIM LO SCALZO)

 Ομως ο τέως και πιθανώς μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επιφανείς οπαδούς και μεταξύ των ηθοποιών, καταρχάς τον παλιό του φίλο Τζον Βόιτ, ο οποίος στο παρελθόν γύρισε και βίντεο υπέρ του Τραμπ, ενώ υπέρ της υποψηφιότητάς του αναμένεται σύντομα να ταχθεί, όπως είχε κάνει και κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Τσακ Νόρις.

Το 2015, ο Τραμπ είχε λάβει την υποστήριξη δύο άλλων πολύ διάσημων «σκληρών» των ΗΠΑ: του θρύλου της πυγμαχίας Μάικ Τάισον και του σκληροπυρηνικού αστέρα του NBA Ντένις Ρόντμαν. Προς το παρόν κανένας από τους δύο δεν έχει εκφραστεί δημοσίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...