293
Ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη φωτογραφία προσερχόμενος σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ | SOOC

Ο Nίκος Παππάς κατέθεσε τη μήνυση σε βάρος της ιδιαιτέρας Καλογρίτσα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 11:39
Ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη φωτογραφία προσερχόμενος σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
|SOOC

Ο Nίκος Παππάς κατέθεσε τη μήνυση σε βάρος της ιδιαιτέρας Καλογρίτσα

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2023, 11:39

Την κατάθεση της μήνυσης σε βάρος της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλίας Διαμαντή, για όσα υποστήριξε στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, γνωστοποίησε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Σε δήλωσή του ο κ. Παππάς είχε προαναγγείλει την υποβολή μήνυσης κατά της κυρίας Διαμαντή που –όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός– «ψευδομαρτύρησε εναντίον μου και εναντίον του κόμματος και της παράταξης που υπηρετώ, στο Ειδικό Δικαστήριο».

«Ηταν λάσπη στον ανεμιστήρα και θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τη Δευτέρα όμως, εκτός αυτού, θα λάβουν εξώδικο και τα μέσα ενημέρωσης που δεν είδαν, δεν άκουσαν το τι είπαν η πρόεδρος του δικαστηρίου και ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και συνήγορος υπεράσπισης του κ. Καλογρίτσα. Μπορεί να μην έγινε αναφορά στο όνομά μου, όπως είπαν οι παραπάνω, αλλά κάποια ΜΜΕ κάνουν σαν να έγινε», επεσήμανε ο κατηγορούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο πρώην υπουργός Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο για τον κ. Παππά, Νο 2 της Πρώτης Φοράς Αριστερά, η γραμματέας του άλλοτε «προτιμητέου» επιχειρηματία από την κυβέρνηση Τσίπρα μίλησε για «τσάντες με λεφτά» που πήγαιναν στην Κουμουνδούρου προς ενίσχυση του κόμματος και για τη χρηματοδότηση των μεγαλεπήβολων, τότε, σχεδίων για τη δημιουργία του «περίφημου» SYRIZA TV.

«Εφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα», είπε η Ευθαλία Διαμαντή, ενώ χρήματα διοχετεύονταν και σε δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα για την πραγμάτωση του στόχου της λειτουργίας του καναλιού της Αριστεράς (και της εφημερίδας που επίσης βρισκόταν τότε στα σκαριά).

Η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα κατέθεσε μάλιστα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τα ποσά που έφευγαν από τον επιχειρηματία για την Κουμουνδούρου ήταν επταψήφια (!), διευκρινίζοντας ότι αποδέκτης των εν λόγω ποσών ήταν το κόμμα και όχι προσωπικά ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...