165
Από 1927 η Δέσποινα Αχλαδιώτη ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα που βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελόριζο και 12 από τις τoυρκικές ακτές |

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τη μνήμη της Κυράς της Ρω

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 11:21
Από 1927 η Δέσποινα Αχλαδιώτη ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα που βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελόριζο και 12 από τις τoυρκικές ακτές
|

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τη μνήμη της Κυράς της Ρω

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 11:21

Ο Νίκος Δένδιας δεν ξέχασε τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, την Κυρά της Ρω, που σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Η Δέσποινα Αχλαδιώτη ύψωσε την ελληνική σημαία στην κορυφή του νησιού το 1927. Βλέποντας να κυματίζει η τουρκική, πήρε ένα λευκό σεντόνι και μια γαλάζια κουρτίνα και έραψε τη γαλανόλευκη. Κατέβασε με τον σύζυγό της την τουρκική και ανέβασε στον ιστό την ελληνική. Αυτό συνέχιζε να κάνει και εκεί παρέμεινε μέχρι το τέλος  της ζωής της, στις 13 Μαΐου 1982. Και εκεί ετάφη, κάτω από τον ιστό με την ελληνική σημαία.

«Σαράντα χρόνια από τον θάνατο της Κυράς της Ρω. Δεν ξεχνάμε τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, που αφιέρωσε τη ζωή της στο να φυλάττει “Θερμοπύλες”», έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...