257
O Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Ηλεία | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

O Μητσοτάκης στην Αρχαία Ολυμπία για τη φωτιά: «Θέλω να είμαστε πιο τολμηροί εδώ πέρα»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 14:14
O Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Ηλεία
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

O Μητσοτάκης στην Αρχαία Ολυμπία για τη φωτιά: «Θέλω να είμαστε πιο τολμηροί εδώ πέρα»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 14:14

Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο αρμόδιοι φορείς παρουσίασαν τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης στην Αρχαία Ολυμπία.

Αμέσως μετά την προσγείωσή του στο στάδιο των Μακρισίων, ο Πρωθυπουργός μετέβη αρχικά στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί για τον έλεγχο και τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς. Αφού ενημερώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, κατευθύνθηκε προς το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία, όπου πραγματοποίησε αυτοψία.

«Θέλω να είμαστε πιο τολμηροί εδώ πέρα. Να κάνουμε παρεμβάσεις» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ενημέρωση από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τους υπεύθυνους του αρχαιολογικού χώρου για μια μελέτη ύψους 250.000 ευρώ που έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν έχει προχωρήσει.

Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση στον αρχαιολογικό χώρο και τον Κρόνιο Λόφο ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε «να το ολοκληρώσουμε και να μας βρει έτοιμους το επόμενο καλοκαίρι».

«Η πρόληψη λειτούργησε και τουλάχιστον δεν δημιουργήθηκε εδώ η πυρκαγιά», ανέφερε σχετικά η κυρία Μενδώνη.

Συζητώντας για τα έργα αναδάσωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας που βρίσκονταν σε εξέλιξη και το τι θα γίνει από εδώ και πέρα για να μην υπάρξουν προβλήματα από διαβρώσεις του εδάφους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «μαζί με την Περιφέρεια θα κάνουμε τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση αλλά και να γίνουν άμεσα αυτοψίες και μελέτη για τυχόν διαβρώσεις και πρόληψη άλλων καταστροφών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...