440
Η αναφορά του Πρωθυπουργού στον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού περιελάμβανε και κάποια πιο... ποδοσφαιρικά σχόλια, για τον μαροκινό σκόρερ των «ερυθρολεύκων», Αγιούμπ ελ Κααμπί, που ξεπέρασε σε παραγωγικότητα ακόμη και τον μεγάλο Κριστιάνο Ρονάλντο και τον ήρωα –και γέννημα θρέμμα– των Πειραιωτών, Παναγιώτη Ρέτσο | INTIMEnews

Ο Μητσοτάκης για τον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού: Είμαι χαρούμενος για τρεις λόγους

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2024, 11:38
Η αναφορά του Πρωθυπουργού στον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού περιελάμβανε και κάποια πιο... ποδοσφαιρικά σχόλια, για τον μαροκινό σκόρερ των «ερυθρολεύκων», Αγιούμπ ελ Κααμπί, που ξεπέρασε σε παραγωγικότητα ακόμη και τον μεγάλο Κριστιάνο Ρονάλντο και τον ήρωα –και γέννημα θρέμμα– των Πειραιωτών, Παναγιώτη Ρέτσο
|INTIMEnews

Ο Μητσοτάκης για τον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού: Είμαι χαρούμενος για τρεις λόγους

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2024, 11:38

Χαρούμενος για τη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Conference League, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά 90,1» την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την ιστορική βραδιά για τους «ερυθρόλευκους» και το ελληνικό ποδόσφαιρο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην αρχή της συνέντευξής του στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τρεις λόγους:

«Ως Ολυμπιακός για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας, δεύτερον, ως Ελληνας για τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου 20 χρόνια μετά το 2004 και, τρίτον, ως Πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε άρτια μια κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς κανένα παρατράγουδο ή επεισόδια και αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να κυριαρχήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα«.

«Βάλαμε τις βάσεις για να κάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ευρωπαϊκό σε όλες του τις εκφάνσεις», θέλησε να υπογραμμίσει, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

«Χθες δείξαμε το ευρωπαϊκό μας πρόσωπο και ως προς της ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και ως προς τη διοργάνωση του Conference League», σημείωσε και αναφερόμενος παράλληλα και στην επιτυχία του Παναθηναϊκού με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ, προέβη σε μία σύγκριση των δύο διοργανώσεων σε Νέα Φιλαδέλφεια και Βερολίνο αντίστοιχα.

Η διοργάνωση από τους Γερμανούς στο Final 4 της Ευρωλίγκας ήταν σαφώς κατώτερη από αυτή της Ελλάδας στον τελικό του Conference στην Opap Arena, τόνισε, αποδίδοντας εκ νέου τα εύσημα στις αρμόδιες Αρχές για την άρτια διοργάνωση, από κάθε άποψη, του μεγάλου τελικού της Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού, περιελάμβανε μάλιστα και κάποια πιο… ποδοσφαιρικά σχόλια, για τον μαροκινό σκόρερ των «ερυθρολεύκων», Αγιούμπ ελ Κααμπί που ξεπέρασε σε παραγωγικότητα ακόμη και τον μεγάλο Κριστιάνο Ρονάλντο (σ.σ. με το νικητήριο γκολ στην παράταση του τελικού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης που σκοράρει 11 γκολ σε νοκ άουτ φάση), αλλά και τον ήρωα –και γέννημα θρέμμα– των Πειραιωτών, Παναγιώτη Ρέτσο, που αν και τραυματίας (με χτύπημα στο κεφάλι) τα έδωσε όλα στην άμυνα των «ερυθρολεύκων», σε μία συγκλονιστική εμφάνιση.

«Οταν έχεις έναν σκόρερ σαν τον Ελ Κααμπί τον κρατάς στο παιχνίδι ακόμα και όταν δεν παίζει καλά […]  Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον θα ήταν τον Ρέτσο που έπαιζε σχεδόν με διάσειση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι ο  Ολυμπιακός έχει μια ομάδα νέων που κέρδισε το Champions League στην Κ-19 – κάτι που, όπως επεσήμανε, δείχνει ότι υπάρχει μέλλον…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...