376
Ο Τεντόγλου και το τσαλακωμένο του πουκάμισο σχολιάστηκαν. Ο,τι κι αν πιστεύει κανείς, αυτός είναι ο Μίλτος | CreativeProtagon

Ο Μίλτος Τεντόγλου και το dress code

Sportscaster Sportscaster 28 Οκτωβρίου 2021, 17:00
Ο Τεντόγλου και το τσαλακωμένο του πουκάμισο σχολιάστηκαν. Ο,τι κι αν πιστεύει κανείς, αυτός είναι ο Μίλτος
|CreativeProtagon

Ο Μίλτος Τεντόγλου και το dress code

Sportscaster Sportscaster 28 Οκτωβρίου 2021, 17:00

Η εκδήλωση ήταν επίσημη, όπως κάθε τελετή απονομής βραβείων που σέβεται τον εαυτό της. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο των εργασιών της Διεθνούς Ενωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), τιμήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές των Αγώνων του Τόκιο. Ανάμεσά τους, ο Μίλτος Τεντόγλου. Δίκαιη επιλογή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που ήταν η οικοδέσποινα του event.

Είτε από άγνοια του dress code (αν υπήρχε), είτε περιφρονώντας το, ο Τεντόγλου πήγε να παραλάβει το βραβείο του, φορώντας ένα casual πουκάμισο έξω από το παντελόνι (και λίγο τσαλακωμένο, είναι αλήθεια) και τα αθλητικά του παπούτσια. Στην ομαδική φωτογραφία ξεχώριζε «σαν τη μύγα μεσ’ στο γάλα», καθώς οι ξένοι αθλητές εμφανίστηκαν, κοστουμαρισμένοι με γραβάτα οι άνδρες, με σικάτα φορέματα ή με μακριές τουαλέτες, οι γυναίκες. Χωρίς να το θέλει, προκάλεσε διχασμό στα social media που, ως γνωστόν, δεν αφήνουν τίποτα να «πέσει κάτω».

Κάποιοι τον χαρακτήρισαν «λέτσο», ντυμένο… για μπαρότσαρκα και σχολίασαν πως είναι ντροπή για την Ελλάδα να την εκπροσωπεί με τέτοια εμφάνιση. Οι περισσότεροι, όμως, το χάρηκαν, που έμεινε πιστός στο προσωπικό του στιλ. Τον «βρήκαν» αυθεντικό, ακομπλεξάριστο και… θεούλη.

Ο,τι κι αν πιστεύει κανείς, αυτός είναι ο Μίλτος. Ενα 23χρονο παληκάρι που αντιμετωπίζει τη ζωή χαλαρά, όπως τότε που έκανε παρκούρ στις ταράτσες των Γρεβενών, ανυπότακτο, ακόμη, στον καθωσπρεπισμό, με ειλικρίνεια που έχει εκλείψει από την κοινωνία μας. Δεν θα βρεις πολλούς Ολυμπιονίκες που θα παραδεχθούν, δημοσίως, ότι δεν άξιζαν το χρυσό μετάλλιο, όπως έκανε το περασμένο καλοκαίρι μετά τον θρίαμβό του στο Τόκιο, ούτε ότι βαριούνται την προπόνηση, όπως εξομολογήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο ατημέλητος Τεντόγλου του Ηρακλείου είναι ο ίδιος «άνετος» και «cool» Τεντόγλου που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο μήκος στο έκτο (και τελευταίο του) άλμα, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εκτός βάθρου. Είναι παράλογο, ο αντισυμβατικός του τρόπος σκέψης να μας κάνει περήφανους τον Αύγουστο, αλλά να μας ενοχλεί τον Οκτώβριο.

Αμφιβάλλω κι αν έχει κουστούμι στην ντουλάπα του. Και είναι πραγματικά άδικο να κατακρίνουμε έναν 23χρονο αθλητή για το στιλιστικό του «φάουλ» σε μια εκδήλωση «του ποδαριού», όταν έλληνας πρωθυπουργός πήγαινε στις Συνόδους Κορυφής χωρίς γραβάτα.

Υ.Γ. Την εκδήλωση, «αύριο» δεν θα τη θυμάται κανείς. Μεταξύ άλλων τραγελαφικών, βραβεύτηκε μια κολυμβήτρια που κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ απουσίαζε η Εμα Μακίον, που σάρωσε τέσσερα χρυσά και τρία χάλκινα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...